Od razu zaznaczam, że jestem kobietą która niezbyt zna się na kompach także wszystkie sugestie na temat mojego problemu z laptopem proszę pisać jasno i krok po kroku.
Otóż posiadam od prawie 4 lat laptopa Acer 5732Z. Chodził on długi czas dobrze, do czasu aż skończyła mu się gwarancja. W pewnym momencie padł. Oddałam go do serwisu, okazało się, że zepsuł się dysk twardy. Za podobno nowy dysk, nowy system itp zapłaciłam ponad 700 zł. W serwisie włączyli mi laptopa aby pokazać, że działa - działał ale dysk wg mnie dziwnie chodził (pykał, trzeszczał itp - wg serwisanta było dobrze). Takie pykania, zacinania pojawiają się do dzisiaj. Ale nie w tym problem ( chociaż to pewnie też jest problem ), od kilku miesięcy notorycznie pojawiają mi się blue screeny. Nawet ostatnio podczas aktualizacji "service pack" pojawił się blue screen a po nim laptop nie dawał znaku życia ( włączał się tylko do momentu nazwy procesora a następie był czarny ekran ). Na szczęście chłopakowi udało się przywrócić system. Teraz nie mam możliwości zawracania mu głowy więc próbuje sama coś naprawić.
Mam ściągnięty program Debugging Tools, udało mi się wkleić do niego plik z blue screenem i z tego co wyczytałam to błędem jest:
BugCheck 109, {a3a039d894e5d5f9, b3b7465ee7641207, fffff80000b96bb0, 6}
***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.
Nie mam pojęcia jak na to forum można wstawić plik z tego programu ani też co oznacza bład/jak go naprawić.