Ciągle pojawiające się Bluescreeny

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Piotrek23

Użytkownik

Post24 lip 2011, 18:02

djkamil09061991 pisze:Przyczyną jest sterownik od grafiki, odinstaluj obecny i sprawdz inną wersję nie koniecznie najnowszą.

Ok. Dzięki wielkie. Naprawdę jestem wdzięczny. Zainstalowałem wczoraj najnowszy ze strony producenta. Zainstaluje starszy z płyty, którą dostałem przy zakupie karty. To taki prehistoryczny. I zobaczę.

Kurczę, avast, sterowniki, tyle błędów. A przez 8 lat nawet nie wiedziałem co to Blue Screen Of Death.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post24 lip 2011, 18:09

Piotrek23 pisze:Zainstalowałem wczoraj najnowszy ze strony producenta

No widzisz :P najnowszy nie koniecznie oznacza najlepszy.

Piotrek23 pisze:Kurczę, avast, sterowniki, tyle błędów. A przez 8 lat nawet nie wiedziałem co to Blue Screen Of Death.

Nom nieraz trzeba się namęczyc aby znalezc stabilny sterownik. Jeszcze takie pytanie czy po postawieniu nowego systemu zaisntalowałes sterownik od chipsetu płyty głównej?

Piotrek23

Użytkownik

Post24 lip 2011, 18:29

djkamil09061991 pisze:Nom nieraz trzeba się namęczyc aby znalezc stabilny sterownik. Jeszcze takie pytanie czy po postawieniu nowego systemu zaisntalowałes sterownik od chipsetu płyty głównej?

Zainstalowałem to co zawsze instaluje po formacie odkąd mam komputer, czyli to co miałem na płycie. Konkretnie, z płyty którą otrzymałem było to: NVIDIA nForce Chipset Driver. I to była pierwsza rzecz którą instaluję. Obok jakichś głupot, które są niepotrzebne tam jest jeszcze ASUS EPU-4 Engine i tego nie instalowałem, bo nie wiem co to.

Przepraszam w ogóle za ten laizm, bo ja się średnio znam na komputerach. Ale nigdy jakichś większych kłopotów z kompem nie miałem, dopiero teraz mnie tam przycisnęło. Nie wiem za bardzo jak sobie z tym radzić. W serwisie mi powiedzieli, że sprzęt jest ok, nawet kasy nie wzięli, więc problem jest gdzieś wewnątrz.

Dzięki za pomoc i wpisy.

Edit: hehe, przecież to tam jest napisane, ze to chipset. Ale jestem zakręcony. :P

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post24 lip 2011, 18:49

Piotrek23 pisze:Zainstalowałem to co zawsze instaluje po formacie odkąd mam komputer, czyli to co miałem na płycie. Konkretnie, z płyty którą otrzymałem było to: NVIDIA nForce Chipset Driver.

No tak to chipset :P mogłeś zobaczyć na stronie producenta może była nowsza wersja sterownika do chipsetu niz ta co na płytce :P

• Reklama

Wróć do „Problemy”