Więc efekt jest taki że siedzę na kompie płyta p5kc dual core 2.2 ghz 4 gb ramu. Błędów w testach nie ma, w pewnym momencie komputer się ścina. Efekt preent screena, nie można myszki ruszyć czy klknąć klawiatura. Tak jak by to obraz był zamrożony. za to speed fan jako jedyny wypisał error może to pomoże.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czy to może być wina dysku przenośnego ? Po jego odpięciu speed fan wygląda tak
ignorujcie ustawienia manualne wiatraka.
Ścięcie systemu
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ścięcie systemu
Nie wierze aż aby takie temperatury były na płycie głównej, już by się spaliła. Zobacz na czymś innym, np AIDA64.
-
Ścięcie systemu
Tak tutaj chodziło tylko o fakt tego błędu co wywalił odnośnie dysku 1500 gb.
Btw temperatury troche ogarniam, wiem że coś ten czujnik tak odwala ale gdy dysk jest podłaczony to znika czujnik core 1 i tak już sam doszedłem do tego. Ale problem dalej jest odnośnie włączenia komputera. Zrobie film to tutaj wrzucę
Btw temperatury troche ogarniam, wiem że coś ten czujnik tak odwala ale gdy dysk jest podłaczony to znika czujnik core 1 i tak już sam doszedłem do tego. Ale problem dalej jest odnośnie włączenia komputera. Zrobie film to tutaj wrzucę

- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Ścięcie systemu
Jaki masz zasilacz? Napięcie na 12V za niskie, warto sprawdzić dla potwierdzenia w biosie.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Ścięcie systemu
Powiedz tylko co gdzie zrobić a to zrobie i wrzuce screen/foto tylko poinstuuj. I jakie powinno być ?
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Ścięcie systemu
Wejdz do biosu znajdz PC Health Status i spisz napiecia z linii.
Speedfan pokazuje na 12V napięcie 11.30 a prawidłowy zakres to 11,40V-12,60V
Speedfan pokazuje na 12V napięcie 11.30 a prawidłowy zakres to 11,40V-12,60V
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Ścięcie systemu
ok już patrze 4 minutki będe
-- 08 maja 2012, 12:57 --
Więc tak vcore 1,248v
3,3 v to 3,216v
5v to 5,112v
12v to 11,872v
U mnie takie rzeczy są pod hardware monitor nie ma pc status, a tak ogólnie to mogę w tym oknie jedynie zmienić opcje na ignore. Nie jestem pewien co do zmiany napięcia.
-- 08 maja 2012, 12:57 --
Więc tak vcore 1,248v
3,3 v to 3,216v
5v to 5,112v
12v to 11,872v
U mnie takie rzeczy są pod hardware monitor nie ma pc status, a tak ogólnie to mogę w tym oknie jedynie zmienić opcje na ignore. Nie jestem pewien co do zmiany napięcia.
- seba86mu
Ścięcie systemu
Niby odczyt z BIOS-u wykazuje napięcie w normie, ale dobrze byłoby, gdybyś dla pewności sprawdził działanie komputera na innym zasilaczu, ewentualnie dokonał pomiaru miernikiem elektronicznym (multimetrem).
Nie wiadomo, jak wygląda sprawa napięć pod obciążeniem.
Nie wiadomo, jak wygląda sprawa napięć pod obciążeniem.
-
Ścięcie systemu
W sumie posiadam coś takiego ale za bardzo nie wiem do czego miałbym podczas pracy przytknąć je. Zasilacza niestety nie mam. Chociaż przy większym <maxymalnym> obciążeniu pracuję dobrze, problem pojawia się losowo tylko z wstaniem. Całą noc będzie stał bez zasilania i go odpalę z rana to to nagram i wrzucę. Ocenicie, mam nadzieje że wtedy coś się wyjaśni.

- seba86mu
Ścięcie systemu
Miernik ustawiasz w tryb pomiaru dla prądu stałego (DC) do 20V.
Pomiaru napięć dokonasz na wtyczce MOLEX (+5V, +12V) oraz na wtyczce ATX (+3,3V) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pomiaru napięć dokonasz na wtyczce MOLEX (+5V, +12V) oraz na wtyczce ATX (+3,3V) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Ścięcie systemu
No dobra momento. 
-- 08 maja 2012, 13:24 --
Niestety miernik się popsuł i nie zrobię tego. Więc nie wiem co teraz. Można napięcie w jakiś sposób podnieść ?

-- 08 maja 2012, 13:24 --
Niestety miernik się popsuł i nie zrobię tego. Więc nie wiem co teraz. Można napięcie w jakiś sposób podnieść ?
- seba86mu
Ścięcie systemu
Zasilacz generuje napięcie automatycznie, nie można nim manipulować.
Odczyt z BIOS-u wygląda na poprawny. Ja wcale nie twierdzę, że winowajcą jest zasilacz, a odczyt napięć miernikiem jedynie potwierdziłby czy zasilacz nadaje się do utylizacji czy nie.
Jedynym wyjściem w tej sytuacji jest sprawdzenie działania komputera na innym zasilaczu.
Odczyt z BIOS-u wygląda na poprawny. Ja wcale nie twierdzę, że winowajcą jest zasilacz, a odczyt napięć miernikiem jedynie potwierdziłby czy zasilacz nadaje się do utylizacji czy nie.
Jedynym wyjściem w tej sytuacji jest sprawdzenie działania komputera na innym zasilaczu.
-
Ścięcie systemu
Dobrze postaram się załatwić zasilacz, i napisze czy pomogło czy nie.
-
- Reklama