Co zrobić by nowa płyta główna funkcjonowała

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
lysy3001

Użytkownik

Post13 kwie 2013, 22:16

Na temat płyt głównych mam małą wiedzę , i tego się nie spodziewałem co opisze poniżej .
Zakupiłem nową płytę główną , wszystko jest dobrze za wyjątkiem tego że przy uruchomieniu okna wyskakują mi dwa warianty do wyboru :
1 ) włącz narzędzia do naprawy przy uruchomieniu komputera ( jakoś tak to idzie )
2) włącz system normalnie .

i mam pytanie co mam zrobić :)

wydaje mi się że muszę zrobić format z tego powodu że na dysku jest sterownik od starej płyty głównej ale nie jestem pewny.

Po wybraniu 1 wariantu po kilkudziesięciu minutach postanowiłem napisać tutaj ponieważ tam chyba nic samo się nie naprawi .

po wybraniu wariantu 2 system tak jak by się włancza , lecz wyskakuje niebieskie okno co skutkuje automatycznym resetem komputera .

-- 13 kwi 2013, 22:16 --

zapomniałem dopisać :
moja obecna płyta główna to AS Rock N68C-GS FX

poprzednik to MSI 760GM-P33

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post13 kwie 2013, 22:48

lysy3001 pisze:wydaje mi się że muszę zrobić format z tego powodu że na dysku jest sterownik od starej płyty głównej ale nie jestem pewny.

Dokładnie tak musisz zrobić.

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post14 kwie 2013, 00:57

Nie obędzie się bez formatu właśnie przezcsterowniki i zbudowane zależności w rejestrze dla tamtej płyty

• Reklama

Wróć do „Problemy”