Comodo dragon w trybie wirtualnym - nie uruchamia się

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post02 gru 2013, 20:11

Witam.
Nie od dziś mam pewien problem z przeglądarką Comodo Dragon, po pierwsze nie uruchamia się ona w bezpiecznym trybie wirtualnym opcją Switch to virtual mode, a także ze skrótu na Pulpicie - po prostu nic się nie dzieje, ale w MZ procesy od tego w tym czasie ruszają.
Po restarcie komputera także jak widzę, po prostu samoistnie otwiera się folder w którym zainstalowałem Dragona.
Być może wiąże się to w jakimś sensie z Comodo Firewall-em, który mam jako aktywną osłonę rezydentną ?
Coś gdzieś też czytałem, że jakoby potrzeba do tego całego pakietu CIS, ale nie wiem czy to prawda ?

A po drugie też występują już od kilku wersji problemy z aktualizacją z poziomu przeglądarki, sypie błędami najczęściej jest to nieprawidłowy podpis cyfrowy pliku.
Robiłem instalacyjne nakładki, które dopiero pomagają.

Jeśli ktoś wiedziałby w czym rzecz, to bardzo proszę o rady i pomoc. Liczę na was. :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post02 gru 2013, 23:20

Cześć.
Być może wiąże się to w jakimś sensie z Comodo Firewall-em, który mam jako aktywną osłonę rezydentną ?

Wątpię, to dwie różne rzeczy.

Co do problemów, zobacz co się dzieje przy wyłączonych dodatkach. Coś go choroba Tobie blokuje, a że raczej sama przeglądarka jest stabilna to obstawiałbym na początek dodatki
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post04 gru 2013, 23:09

Ponownie więc zainstalowałem Dragona, tym razem do innej lokacji na dysku i przetestowałem to. Okazuje się, że tak przy wyłączonych wszystkich add-onach jak i włączonych tryb wirtualny działa w opcji Switch to... oraz ze skrótu. Ten tryb wirtualny i tak uruchamia się bez jakichkolwiek dodatków bo to tryb bezpieczny.
Także wygląda, że jest dobrze.
Czyli to by wskazywało, że być może zapora miała na to wpływ lub lokalizacja, albo i dodatki.

Co do aktualizacji to na razie nie wiadomo - jest aktualna i po prostu z czasem to się dopiero okaże jak tam jest.
Gdyby były objawy, dam o tym znać tutaj.
A tymczasem nie domyśla się ktoś, może ktoś miał podobną sytuację - skąd ten problem się bierze ?

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post05 gru 2013, 07:37

Tylko domyślanie się, przeglądarki zazwyczaj jednak się psują przez dodatki.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post05 gru 2013, 10:51

Czyli przez dodatki również - dobra, będę miał to również na uwadze i je wtenczas wyłączę. Dzięki.
Dam znać oczywiście czy pomogło. ;)

• Reklama

Wróć do „Problemy”