CS:GO Problem z fps.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Rogal91

Użytkownik

Post24 lis 2012, 19:24

Witam wszystkich.

Posiadam sprzęt :

Procek: AMD Athlon 64 x2 Dual 6000+
Ram: 4 GB
Karta Graficzna: Radeon 6670 2 GB

Dlaczego się zwracam? O tóż napotykam na pewien problem. Zakupiłem niedawno CS:GO. Na początku wszystko chodziło świetnie, płynnie, zaklimatyzowanie się na botach gdzie fpsy sięgały 60 i trzymały się cały czas. Na internecie też w granicach 50-60. Któregoś dnia włączam cs:go chcąc pograć przez internet i ku mojemu ździwieniu fpsy spadły do 6-7...max 10 i więcej nie wyciśnie podobnie jest na botach. Zastanawiałem się czy to może wina systemu. Przed formatem oczyściłem z niepotrzebnych plików wszystkie partycje, tak że ta na której znajduje się folder STEAM wraz z CS:GO. Wyczyściłem rejestr , defragmentacje zrobiłem dysków jak i rejestru. Spróbowałem ponownie zagrać i nadal to samo. Jestem właśnie dzisiaj po formacie i z wielkimi nadziejami , że wszystko będzie dobrze odpaliłem CS:GO na botach - aby sprawdzić czy to coś pomogło. Niestety dalej mam ten sam problem. Ściągałem nawet cfg polecane przez bardziej poinformowanych graczy odemnie mimo tego , że siedze w tym 10 lat - zaczynałem od CS 1.6 w którym nigdy nie miałem problemu z fps ( KARTA GeForce 8600 GT 512MB świetnie się sprawdziła ale zaczeła nawalać więc ją zmieniłem). O porady dotyczące CS 1.6 zgłaszała się większość osób do mnie, teraz to ja jestem laikiem, przerosło mnie to totalnie i potrzebuje pomocy.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post24 lis 2012, 19:27

W innych grach też spadła wydajność? czy tylko w cs?

Rogal91

Użytkownik

Post24 lis 2012, 19:29

W innych grach wszystko śmiga jak powinno. np. COD MW3 na full detalach i wysokiej roździelczości bez jakiejkolwiek ścinki.
Wydajność karty zwiększyłem , tak że wyłączyłem niby to coś związanego z synchronizacją pionową w AMD CATALYST - najgorsze jest to , że nie znam się na radeonach..
Takie problemy napotkałem przy CS:GO.. Nawet znajomi z zespołu w którym gram są bez radni

heros1303

Stały bywalec

Post24 lis 2012, 21:20

Skoro masz oryginała to masz to na steam. Powinneneś mieć opcje w steam sprawdzenia spójności plików oraz chyba defragmentacja danego tytułu. Zarzuć je i zobacz co wtedy. Jeśli nie pomoże spróbuj reinstall.

Rogal91

Użytkownik

Post25 lis 2012, 10:32

Wczoraj sprawdziłem tak że w starej odsłonie CSa czy mam spadek klatek na sekunde. Jak miałem 100 tak teraz mam od 50 do 60. Ogólnie powiem tak , że co do starego CSa to Radeony nie nadają się w ogóle. GeForce jest ponad pułapem dla nich. A wracając do CS:GO spróbuje przeinstalować go jak nic to nie da, to reinstalne steam i wtedy zobacze. Jeśli dalej będzie problem to już musze szukać przyczyn w sprzęcie.

heros1303

Stały bywalec

Post25 lis 2012, 11:23

Możesz jeszcze spróbować antywirem przejechać. Może coś masz. Do tego reinstall sterowników od grafiki, directX.

Rogal91

Użytkownik

Post25 lis 2012, 19:31

Mam w planach kopie waznych plików systemowych + z pozostałych partycji i format calego dysku twardego. Wtedy zainstalować wszystko od nowa i zobaczyć czy dalej mam ten problem, jesli się pojawi to moje obawy staną się prawdziwe, że w najgorszym wypadku zmiana podzespołów. Dzięka za porady. Temat uważam za zamknięty

• Reklama

Wróć do „Problemy”