Czarny ekran po logowaniu!

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
BlackFuck

Użytkownik

Post15 sie 2012, 13:30

Witam :)
Po zalogowaniu pojawia się napis "zapraszamy" po czym ekran robi się czarny i widać tylko kursor i nic się nie dzieje. Pulpit także się nie ładuje. Po jakimś czasie wyskakuje błąd Thread: runtime error notice for visual c ++ runtime library Program:C\Windows\system32\nvvsc.exe ale to także nic nie zmienia. Szukałam już jakiejś pomocy ale wyszło na to, że niezbędne jest uruchomienie menadżera... problem w tym, że mnie się nic nie chce wyświetlić... :? Nie wiem co zrobić... laptop stary nie jest.. chyba nie zdążyłam go zawirusować.. :oops: Drugie pytanie : czy mimo błędu da się uratować pliki z komputera? Mam tam bardzo dużo ważnych zdjęć i zależałoby mi na nich... Błagam o odpowiedź!

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post15 sie 2012, 13:51

Sprawdź czy działa kombinacja klawiszy Ctrl+Alt+Delete na tym czarnym ekranie.
Jeżeli działa wybierz: Plik => Nowe zadanie (Uruchom...) => wpisz: explorer.exe (naciśnij Enter)

Jeżeli powyższe nie zadziała sprawdź czy uruchamia się tryb awaryjny. Naciskaj klawisz F8 przed rozpoczęciem ładowania systemu.
Jeżeli tryb awaryjny uruchomi się wykonaj i pokaż tutaj log w postaci pliku arn z programu Autoruns:
=> Optymalizacja autostartu z wykorzystaniem narzędzia Autoruns

BlackFuck

Użytkownik

Post15 sie 2012, 14:01

Dzięki za odpowiedź ; )
Nie działa... Próbowałam wszystkie kombinacje z pierwszego.
I niestety w trybie awaryjnym jest to samo. Kursor na czarnym tle tylko taki "powiększony". Żadna z kombinacji nie działa.Nie wiem już co robić. Komputer jest na gwarancji ale boję się, że jeżeli zawiozę tam komputer to strace wszystkie dane.. :|

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post15 sie 2012, 14:11

Masz płytkę z systemem?

BlackFuck

Użytkownik

Post15 sie 2012, 14:17

Sama jej nie posiadam. bo windows 7 miałam już wgrany w lapka. Ale opcjonalnie będzie dostępna.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post15 sie 2012, 14:51

Uruchom instalator systemu z partycji Recovery.
Na ekranie POST powinna być informacja którym klawiszem przejść do rozruchu Recovery.

Na ekranie wybierz opcję Napraw komputer (Repair your computer):

Obrazek

Następnie wybierz Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania:

Obrazek

• Reklama

Wróć do „Problemy”