Czarny ekran po resecie komputera
-
Witam mam taki problem ... podczas sprzątania w pokoju przez przypadek przewróciłem jednostkę centralna po tym zdarzeniu komputer zawiesił się ... gdy go zresetowałem to komputer odpala lecz pozostaje czarny ekran ... monitor nie reaguje ... co to może być ? i jak sobie z tym poradzić?
Ostatnio zmieniony 07 maja 2011, 01:46 przez mint1991, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tematu, dodałem znaki diakrytyczne
Powód: Zmiana tematu, dodałem znaki diakrytyczne
- mint1991
- Kontaktowanie:
Awaria
Po pierwsze to zacznij używać polskich znaków (ą,ę,ć...)
Wyłącz komputer, odłącz od zasilania, potem odprowadź ładunek poprzez przetrzymanie metalowej (niepomalowanej) części obudowy jedną ręką a drugą dotknięcie jakiegoś innego metalu np kaloryferu.
Potem sprawdź kartę grafiki czy jest dobrze dociśnięta, najlepiej wyciąg ją przeczyść styki np białą kartką do drukarki i włóż ponownie sprawdź czy wszystkie kabelki są na miejscu i wszystko należycie dociśnięte.
Wyłącz komputer, odłącz od zasilania, potem odprowadź ładunek poprzez przetrzymanie metalowej (niepomalowanej) części obudowy jedną ręką a drugą dotknięcie jakiegoś innego metalu np kaloryferu.
Potem sprawdź kartę grafiki czy jest dobrze dociśnięta, najlepiej wyciąg ją przeczyść styki np białą kartką do drukarki i włóż ponownie sprawdź czy wszystkie kabelki są na miejscu i wszystko należycie dociśnięte.
- XMan
Miałeś wcześniej zapisany Utwórz punkt przywracania systemu ?
Jeżeli tak to przywróć z ostatnią datą kiedy nie miałeś tego problemu
Jeżeli tak to przywróć z ostatnią datą kiedy nie miałeś tego problemu

-
- Reklama