Czarny ekran

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Czarny ekran

Post15 lis 2015, 11:49

Po pierwsze na tym screenie:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
nie widzę sterowników do karty graficznej ATI Radeon HD 4670,
są ale tylko jakieś NVIDIA.
Po drugie stary dysk powinien być sformatowany ponieważ mogą być na nim stare/poprzednie
sterowniki...

Odłącz stary dysk i sprawdź działanie komputera...
Po formacie starego zainstaluj ponownie Chipset.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Hvin

Użytkownik

Czarny ekran

Post15 lis 2015, 11:50

Hm czyli powinienem pobrac sterowniki do karty graf xD jezeli masz moze chwile to mozesz podac mi ktore? Jakis download z oficjalnej strony czy cos? Na starym dysku znajdowaly sie jedynie pliki "smieciowe" nic tego typu nie instalowalem tam nie przypominam sobie abym instalowal ale jezeli jest to az tak potrzebne to niebwaem to zrobie - bede musial sobie wszystko przygotowac do tego czasu

-- 15 lis 2015, 11:50 --

Oraz komputer normalnie dziala podczas normalnego uzytkowania tylko wystepujhe problem przy jednej grze w ktora gram

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Czarny ekran

Post15 lis 2015, 12:04

No ale jeżeli na nowym dysku masz sterowniki NVIDIA to musisz je wszystkie usunąć.
Pytałem się wcześniej czy tą kartę ATI Radeon HD 4670 dokładałeś
i nie otrzymałem odpowiedzi ?
Bo jak tak to może znajomy zainstalował do zintegrowanej NVIDIA lub nieprawidłowe ?
Tu masz sterowniki Chipset (u samej góry):
Sterowniki do karty graficznej podam później lub ktoś inny wcześniej,
dobrze by było od razu kilka wersji.

P.S.
Jestem tym tematem wykończony i muszę odpocząć,
oprócz tego jeszcze nic nie jadłem i muszę napalić w piecu bo zimno ;)
Obrazek

Hvin

Użytkownik

Czarny ekran

Post15 lis 2015, 12:10

No dobrze - co do karty to z tego co mi wiadomo to sprawdzal tylko ja i jest ta sama - wlozyl i zainstalowal i czy dobre czy nie tego to nie wiem znajomy robi w serwisie wiec myslalem ze sa dobre, jak je usunac? Nic sie nie powinno chyba dziac jak mniemam oraz dzieki za link, rozumiem ze " 1/20/2010 Windows® 7 64bit63.54MB NVIDIA all in 1 driver ver:15.49"
Dzieki za pomocy i rady :) biore sie za dokrecenie jakiejs srubki bo nie znalazlem musze jakas wykrecic xD wtedy sprawdze czy problem dalej wystepuje bo moze chodzilo o ta glupia srube.. wezme sie za instalacje tych sterownikow do chipsetu jak tylko ktos moze poda te do grafiki (nie chce spierdolic jeszcze bardziej - dopiero co dostalem kompa a mam pare projektow do zrobienia w tym tygodniu).
Jeszcze raz dzieki za pomoc i sorry za problem ;) to tam smacznego :D

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Czarny ekran

Post15 lis 2015, 12:44

Zobacz czy śrubka nie będzie pasować od obudowy komputera, jak będzie jednej mniej
to się nic nie stanie.

Sterowniki NVIDIA usuń w Programy i funkcje.

Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów
i sterowników.

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Wcześniej
CCleaner w Programy --> Google Chrome zaznacz tylko te pozycje:

Obrazek
Jeżeli nie zrobisz tego, nie odznaczysz Historia to możesz mieć kasowane ustawienia
na tej przeglądarce.

" 1/20/2010 Windows® 7 64bit63.54MB NVIDIA all in 1 driver ver:15.49"

Obrazek

Tak to te, są w Zip-ie, musisz je wypakować do Nowego folderu, wyszukać plik setup,
zainstalować i uruchomić ponownie komputer...

Obrazek

Instalujesz przed instalacją sterowników do karty graficznej.

Sterowników do karty graficznej nie podam szybko ponieważ posiadam kartę NVIDIA,
musiałbym długo szukać.
Może ktoś inny poda szybciej kilka wersji ;)

Tak się zmienia prawidłowo kartę graficzną na nową:
http://www.hotfix.pl/zmiana-karty-grafi ... e--a74.htm
Obrazek

Hvin

Użytkownik

Czarny ekran

Post15 lis 2015, 12:52

Dokrecilem srubke znalazlem w pudle po plycie tam jeszcze bylo bo wymienialem kiedys wiec zostalo :) hm dzieki za tak szczegolowy poradnik srubke wymienilem i sprawdze moze wlasnie on byl winowajca :D jezeli problem bedzie dalej zrobie tak jak mowisz odinstaluje ta Nvd i przeczyszcze CCl komputer a potem zainstaluje tego allin1
Jezeli chodzi o grafike to moze to jest to? Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników rozumiem ze "Automatically Detect and Install Your Driver" powinno znalezc i zainstalowac dla mojej grafiki - jezeli ma ktos te poprawne albo inne odnosniki to chetnie przyjme

-- 15 lis 2015, 12:52 --

Oraz takie pytanie - te Nvd co mam zainstalowane rozumiem ze musze je kategorycznie odinstalowac i potem CC itp? Czy moga zostac?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Czarny ekran

Post15 lis 2015, 12:56

Wstrzymaj się z instalacją sterowników za pomocą tego programu,
lepiej wyszukać odpowiednie...

Oraz takie pytanie - te Nvd co mam zainstalowane rozumiem ze musze je kategorycznie odinstalowac i potem CC itp? Czy moga zostac?

Przecież pisałem p/w kolejność.
Musisz NVIDIA odinstalować, użyć CCleanera itd.
Obrazek

Hvin

Użytkownik

Czarny ekran

Post15 lis 2015, 13:30

No dobrze - w takim razie sprawdze trylko a co do graf poczekam - nie chce jebnac jakiegos bledu jak ostatnio, jezeli ktos ma moze to poda bylbym wdzieczny :) Znalazlem takze jakies na oficjalnej stronie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jezeli tak to rozumiem ze "Catalyst Software Suite 153 MB 13.9 10/15/2013"?

-- 15 lis 2015, 13:00 --

No ok czyli musze - wiem ze pisales ale pytam czy konieczne i skoro tak to zrobie to niebawem

-- 15 lis 2015, 13:30 --

Problem nadal wystepowal wiec zorbilem to - odinstalowalem tamto Nvd i zainstalowalem to co podales i rzecz jasna przeczyscilem komputer przed tym CC tak jak wspominalas lecz chyba mi usunelo hasla itp bo zapomnialem o odznaczeniu - ale chyba nic wielkigo sie nie dzieje :) to teraz jedynie do karty musze sterowniki i powinno chyba dzialac mam taka nadzieje

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Czarny ekran

Post15 lis 2015, 16:01

Zobacz te sterowniki co podałeś:

W razie problemów z płytki.
Obrazek

Hvin

Użytkownik

Czarny ekran

Post15 lis 2015, 18:23

Plytki nie mam z tego co sprawdzalem :/ Zobacze, mam nadzieje ze gdyby to nie byly te nie zrobi to duzych problemow

-- 15 lis 2015, 17:09 --

Tak wgl zauwazylem ze to nie poprawa karty graf.naprawia blaf a odlaczenie pc od zasilania, zawsze to robie gdy takie cos sie dzieje

-- 15 lis 2015, 18:23 --

Zainstalowane - rozumiem ze raczej nie musze nic tam ustawiac? :D

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Czarny ekran

Post15 lis 2015, 18:28

Rozdzielczość, częstotliwość odświeżania ekranu, kolory jaśniej/ciemniej...
Obrazek

Hvin

Użytkownik

Czarny ekran

Post16 lis 2015, 16:18

Hm dzisiaj po powrocie postanowilem sprawdzic czy wszystko dziala, teraz komputer zawiesza ivsam sie restartuje i pokazuje sie podczas ladowania "disk read error occurred" i pisze abym dal ctrl alt del do restartu i tak caly czas

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Czarny ekran

Post16 lis 2015, 16:24

Pisałem aby sprawdzić bez podłączonego starego dysku oraz sprawdzić nowy i stary:
sprzet-komputerowy/analiza-smart-s-m-a-r-t-dysku-twardego-t30.html
Obrazek

Hvin

Użytkownik

Czarny ekran

Post16 lis 2015, 20:02

Hm dodam takze ze podczas ladowania systemu pokazuje sie napis microsoft i dalej nic hm wiem ale z tego co mi wiadomo byl sprawdzany - a stary no coz odlacze

-- 16 lis 2015, 16:48 --

Nadal nic tym razem dalem aby naprawilo bo moglem albo uruchomic albo naprawic - pisalo ze windows ma problem z porozumieniem bodajze

-- 16 lis 2015, 16:49 --

Szkoda ze nie moge wrzucic zdjc bo mam zrobione - mobi

-- 16 lis 2015, 19:56 --

Wymienilem kabel SATA i po ktoryms wlaczeniu pc otrzymalem komunikat Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Takiego blue screena dostalem - dodam ze wystapil on gdy byl stary dysk a bez niego teraz mam komunikat "reboot and select proper boot device or internet boot media in select boot device and press any key"
"

• Reklama

Wróć do „Problemy”