Przychodzę do was z dość nietypowym problemem a nawet problemami które są bardzo uciążliwe...
1. Uruchamianie systemu trwa ponad 10min albo i nawet wiecej od momentu wpisania hasła logownia. Ekran robi sie czarny i widać tylko myszkę po 10min dopiero pokazuje sie pulpit. Spróbowałem zmienić w rejestrze Enableulps z 1 na 0 bez żadnych zmian a niektórym to pomagało. Przeskanowałem(Esetem, Malwarebytes), Przeczyściłem( CCleanerem), Przywracanie, naprawa systemu to samo bez zmian. Odinstalowałem sterowniki karty graficznej dla sparawdzenia i przy okazji żeby wgrać nowsze na instalacji sie wykrzacza ekran robi się znów czarny tylko ze już bez powrotu do pulpitu pomaga jedynie restart. I problem wraca z 10min ekranem. Z koleji wszystko co zainstaluje i wymaga ponownego uruchomienia konczy sie na czarnym ekranie. Na tą chwile pracuje bez sterowników.
2. Problem z hasłem logowania mimo to, że jest wyłączony za każda razą i tak musze wpisać.
3. Przy otwieraniu byle jakiej aplikacji wyświetla mi się "Kontrola konta użytkownika" z potwierdzeniem Tak bądż Nie. Jakby wszysto uruchamiało się Jako Administrator.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Parametry:
System operacyjny: Windows 10 Pro 64bit
Procesor: INTEL CORE i7 2600k 3.4Ghz
Pamięć: Pariot DDR3 4x2048 MB 1600MHz CL8.0 Viper Xtreme
Dysk: Dysk WD Black
Karta: HIS Radeon HD 6870
Płyta: ASUS P8P67-M PRO R3.0
Zasilacz: OCZ ZS 650w
-- 02 gru 2016, 18:56 --

-- 03 gru 2016, 08:06 --
Okej poszperałem trochę i problem z czarnym ekranem tkwi z explorer.exe musze sam go recznie uruchamiać po wciśnięciu alt+ ctrl+del i dodaniu nowego zadania. Wpisuje explorer.exe pulpit momentalnie się pojawia.
Próbowałem też tego ale u mnie jest wpisany Explorer.exe

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
kliknij 2 razy na wpis Shell w prawym panelu, w dane wpisz Explorer.exe, i ok
-- 03 gru 2016, 08:22 --
Wykorzystanie dysku jest w przedziale 90-100%
-- 03 gru 2016, 08:55 --
Zrobione

-- 05 gru 2016, 20:58 --
Wracam do was po 2 dniach bo nie mialem dostepu do komputera a mianowicie wszystkie problemy w/w sa jako tako rozwiązane a dalej jest problem z sterownikami karty graficznej. Nie moge zainstalowac zadnych sterownikow od najstarszych po najnowsze. Podczas proby instalacji sterownika zatrzymuje sie na ( Aktualnie trwa instalacja: Sterownik ekranu AMD ) i w tym czasie robi sie czarny ekran i zawiesza sie komputer nawet nie reaguje na restart. Jedyne co pamietam to gralem w lola i w czasie gry zrobil sie ciemno szary obraz z pionowymi paskami na calym ekranie co spowodowalo ze musialem wymusic restart komputera. Do tej pory nie wiem co sie stalo bo komputer chodzi normalnie a nie powienien ruszyc bez karty graficznej. Moze chodzi dlatego ze teraz pracuje na zintergrowanej ? Nie mam pojecia o co chodzi... Na pierwszy rzut oka wydaje ze karta pracuje normalnie tak jak wczesniej i nawet wiatrak sie kreci. Czy karta jest uszkodzona ? Proszę o pomoc.
-- 06 gru 2016, 15:54 --
Żyje ktoś tu?