Czarny ekran z myszką

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
dominik_woj

Użytkownik

Czarny ekran z myszką

Post28 sty 2017, 12:35

Witam,
po włączeniu laptopa (windows 10) pojawia mi się ekran logowania i po klinknięciu zaloguj mam czarny ekran z myszką. W menadżerze zadań wpisałem explorer.exe i pojawił się pulpit. Problem w tym, że w rejestrze regedit w zakładkach HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon dotarłem do zakładki Current Version a tej Winlogon nie mam, przez co nie mogę znaleźć Shella żeby tam gdzieś wpisać explorer.exe. Przez to za każdym razem przy włączeniu mam czarny ekran z myszką. Macie może jakieś pomysły co robić dalejna etapie Current Version? Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi.

-- 28 sty 2017, 12:35 --

Na początku na tym czrnym ekranie pojawia mi się też komunikat "Nie można znaleźć pliku skryptu "C:\Windows\run.vbs".

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Czarny ekran z myszką

Post28 sty 2017, 14:34

Witam .
Spróbuj w/g tego poradnika ->Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

• Reklama

Wróć do „Problemy”