mam pytanie. Mam podłączone dwa komputery w domu przez Router (Pentagram Cerberus). Mój komputer jest podłączony bezpośrednio do komputera iinternet chodzi elegancko a do komputera mojej siostry jest kabel przeciagany i bardzo wolno chodzi jej internet i czasami nie ma kiedy u mnie jest. Jest jakiś sposób na to aby u siostry chodził szybciej komputer ?
Mój sprzęt: Windows 7, 4 GB RAM, 5,00 GHz, 500 GB HDD
Sprzęt siostry: Windows XP, 1 GB RAM, 2,4 GHz, 320 GB HDD
Łącze 2 Mb/s Neostrada.
Czemu na drugim komputerze internet wolno chodzi?
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
- XMan
a do komputera mojej siostry jest kabel przeciagany i bardzo wolno chodzi jej internet i czasami nie ma kiedy u mnie jest. Jest jakiś sposób na to aby u siostry chodził szybciej komputer ?
- ile metrów ma kabel, może być zła jakość kabla, może być przytrzaśnięty/uszkodzony, nieprawidłowa konfiguracja.
Podobnie było u mojego kumpla, doradziłem, wymienił kabel na lepszy i było dużo lepiej.
Komputer siory jest czysty, nie ma wirów oraz śmieci ?
System zoptymalizowany ?
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
kabel ma 25-30m, idzie na zewnątrz domu od strony podwórka, na pewno nie jest uszkodzony, system System zoptymalizowany, komputer czysty

- gajad21995
Witam.
Twoja siostra może mieć wolniejszy internet ponieważ router dzieli sygnał na pół ale możesz mieć źle skonfigurowaną przepustowość można ja zwiększyć programem Tuneup.
Twoja siostra może mieć wolniejszy internet ponieważ router dzieli sygnał na pół ale możesz mieć źle skonfigurowaną przepustowość można ja zwiększyć programem Tuneup.
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
- XMan
kabel ma 25-30m, idzie na zewnątrz domu od strony podwórka, na pewno nie jest uszkodzony
- dużo... dużo... metrów a dodatkowo jeżeli słaba jakość kabla to radzę się nad tym zastanowić.
30-ści metrów i na zewnątrz to jest b. duża strata sygnału

Możesz inaczej przeprowadzić kabel np. przez dziurki pomiędzy ścianami pokojów ?
Wystarczy wiertarka i wiertło

Czym grubszy kabel tym lepszy i nie ,,Made in China".
Polskie są dużo lepsze

Twoja siostra może mieć wolniejszy internet ponieważ router dzieli sygnał na pół
- zgadza się jeżeli jednocześnie korzystacie z internetu.
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
u siebie mam komputer wyłączony a u niej internet bardzo zamula.. musiałem przeprowadzić dworem bo przez pokoje bym potrzebował więcej kabla ;p taka konstrukcja ;]

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Sprawdź jej komputer u siebie na krótkim kablu i wszystko będzie jasne 

-
- Reklama