Częste BlueScreen'y

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Hot_Bullet

Użytkownik

Częste BlueScreen'y

Post22 lis 2014, 23:33

Witam, od kilku tygodni mam problem z komputerem, a mianowicie występują dosyć częste BSOD'y.
Kody błędów które się pojawiają to:
MEMORY_ MANAGEMENT
SYSTEM_EXCEPTION_SERVICE
PFN_LIST_CORRUPT
BAD_POOL_HEADER

Próbowałem zdiagnozować problem, skanowałem obie kości RAM'u, każdą oddzielnie, programem Memtest86. Skan nic nie wykazał, na obu kościach zero błędów. Dodatkowo skanowałem dysk twardy programem HD tune, skan również nic nie wykazał (żaden z sektorów nie jest uszkodzony), a w zakładce Health wszędzie pisze ok. W programie BlueScreenView zobaczyłem że jeden z błędów był spowodowany sterownikiem ataport.sys(reszta się nie zapisała , nie wiem dlaczego). Próbowałem również naprawić problem programem CCleaner ale nie przyniosło to żadnego efektu. Cały komputer również skanowałem antywirusem ale żadnego wirusa nie znalazłem. Dodam że w trybie awaryjnym żaden BSOD nie występuje, czy to oznacza że wina leży po stronie złego sterownika a nie sprzętu? Bardzo proszę o szybką odpowiedź. :(

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Częste BlueScreen'y

Post22 lis 2014, 23:35

Pomimo OK w Helath (HD Tune), pokaż tą zakładkę. Oki jest oki dopóki nie ma tam Fail, czyli uszkodzenia co powoduje nieraz szybkie zejście dysku.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Kontaktowanie:

Częste BlueScreen'y

Post23 lis 2014, 10:54

Trzeba wymieć kabel przesyłowy. I pokarz temperaturę z programy HWMonitor
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Hot_Bullet

Użytkownik

Częste BlueScreen'y

Post23 lis 2014, 11:06

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Częste BlueScreen'y

Post23 lis 2014, 20:57

uhaha, coś się mocno grzeje i do tego jego wentylator chodzi na najwyższych obrotach. Być może to karta graficzna ale HWMonitor nie mów co.
Hotfix

Hot_Bullet

Użytkownik

Częste BlueScreen'y

Post24 lis 2014, 17:05

TMPIN 2 to nieaktywny czujnik , a wentylator chodzi bardzo cichutko napewno nie na 99% obrotów (mam odkręcony panel obudowy). Ostatnio zauważyłem że bluescreeny się nie pojawiają gdy wyłączę aero. Czuje że jesteśmy blisko rozwiązania problemu. :)

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Kontaktowanie:

Częste BlueScreen'y

Post24 lis 2014, 17:20

To widać ze grafika dalej szwankuje, coś nie tak 8-) inne sterowniki trzeba jeszcze spróbować.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Hot_Bullet

Użytkownik

Częste BlueScreen'y

Post04 gru 2014, 20:25

Odświeżam temat, niestety problem dalej występuje, nawet gdy aero nie jest włączone. Nie mam już pomysłów skoro nie dysk i RAM, to nie wiem co to może być :(

-- 04 gru 2014, 20:23 --

Odświeżam, sprawdziłem pliki zrzutu programem windows debbuging tools x64 i odwołują się one do procesu svchost.exe. Nie mam pojęcia jak to naprawić, więc bardzo was proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Częste BlueScreen'y

Post04 gru 2014, 22:49

svchost.exe jak się sypie to trzeba sprawdzać komputer pod kątem wirusów.
Hotfix

• Reklama

Wróć do „Problemy”