Witam.
Mam problem z niedawno kupioną grą Skyrim.
Lecz niestety nie mogę.
Mam problem z dźwiękiem nie wiem jak ją zmienić żeby zagrać, a sama gra słynie z niskich częstotliwości dźwięku.
Mam system operacyjny 32-bit XP
Sterownik karta dźwiękowej Realtek HD Audio.
Częstotliwości dźwięku
- LupeR
Częstotliwości dzwięku
Trzeba zmienić częstotliwość próbkowania w ustawieniach karty dźwiękowej,jak to zrobić to nie pamiętam,XP to już dla mnie daleka przeszłość.Może spróbuj tak:
Ustaw na 16-bitowe 44100 Hz (jakość CD)
Start->Uruchom: rthdcpl.exe (menadżer Realtek) -> zakładka: Wejścia wyjścia Audio -> box z narzędziami i pojawi się ustawienie częstotliwości próbkowania.
Ustaw na 16-bitowe 44100 Hz (jakość CD)
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Częstotliwości dzwięku
Chodzi o częstotliwość próbowania wyjścia?? A poza tym mam problem z funkcją uruchom gdyż ona mnie nie działa.
- LupeR
Częstotliwości dzwięku
No cóż,tu by się przydał ktoś kto pamięta lub posiada XP,bo wiem że były problemy ze znalezieniem tego ustawienia w tym systemie.Więc tak:
Zobacz ten temat => problemy/problem-ze-zmiana-formatu-dzwieku-t16241.html
A ode mnie to(może się przyda) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zobacz ten temat => problemy/problem-ze-zmiana-formatu-dzwieku-t16241.html
A ode mnie to(może się przyda) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- kominekl
- Kontaktowanie:
Częstotliwości dzwięku
A poza tym mam problem z funkcją uruchom gdyż ona mnie nie działa.
To element systemu. Do tego bardzo elementarny, więc przydałaby się płyta z systemem. Posiadasz takową?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- XMan
Częstotliwości dzwięku
A poza tym mam problem z funkcją uruchom gdyż ona mnie nie działa.
To już jest inny temat ale pozostawmy w tym.
Odinstalowałeś grę i zainstalowałeś ponownie ?
Odnośnie dźwięku czy oprócz tej gry masz jeszcze inne problemy z dźwiękiem ?
Sprawdź to co p/w koledzy napisali.
Masz Windows XP oraz kartę dźwiękową Realtek HD więc sprawdź jeszcze ten poradnik:
Prawidłowa konfiguracja sterowników Realtek HD Audio
- deFco247
- Kontaktowanie:
Częstotliwości dźwięku
Coś mi się zdaje, że autor w ogóle nie ma pojęcia co chce zrobić i czy to czego chce dokonać jest na pewno panaceum na:

To nie jest żadna starodawna gra, by musiała działać z innymi niż domyślne ustawieniami wyjścia dźwięku.
Opisz dokładnie co się dzieje, dlaczego sądzisz, że zmiana tego ustawienia pozwoli uruchomić grę?
sama gra słynie z niskich częstotliwości dźwięku.

To nie jest żadna starodawna gra, by musiała działać z innymi niż domyślne ustawieniami wyjścia dźwięku.
Opisz dokładnie co się dzieje, dlaczego sądzisz, że zmiana tego ustawienia pozwoli uruchomić grę?
A konkretniej? Co zwraca kombinacja klawiszy Windows + R?poza tym mam problem z funkcją uruchom gdyż ona mnie nie działa.
Zamiast tego wystarczy uruchomić plik C:\WINDOWS\rthdcpl.exe.Start->Uruchom: rthdcpl.exe (menadżer Realtek)
-
- Reklama