czy AQQ jest mi potrzebny?
-
Witam!nie wiem czy dobrze by było gdy bym ściągnął AQQ.I zapytam czy jest to potrzebne.czy nie za bardzo|?
Ostatnio zmieniony 12 sie 2011, 23:34 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu
Powód: Zmiana tytułu
Pozdrawiam kaco7
-
czy jest to potrzebne?
a skąd ja mam wiedzieć co Tobie jest potrzebne?
chcesz to sobie zainstaluj, zastanów się w ogóle o co Ci chodzi?
chcesz to sobie zainstaluj, zastanów się w ogóle o co Ci chodzi?
- mint1991
- Kontaktowanie:
czy jest to potrzebne?
AQQ jest to komunikator internetowy tak samo jak gg.
Jeżeli masz gg i jesteś z niego zadowolony to nie musisz go instalować.
Wszystko zależy od Ciebie na pewno nie jest to program, który muszisz mieć, ale może go mieć
Jeżeli masz gg i jesteś z niego zadowolony to nie musisz go instalować.
Wszystko zależy od Ciebie na pewno nie jest to program, który muszisz mieć, ale może go mieć

- stukot
czy jest to potrzebne?
Kaco7, jak nie chcesz, to nie musisz instalować AQQ. Są inne komunikatory, np. Miranda, Kadu, GG, Tlen, itp.
Instaluj to, czego potrzebujesz i czego będziesz używał.
Nie ma żadnego przymusu.
Instaluj to, czego potrzebujesz i czego będziesz używał.
Nie ma żadnego przymusu.

Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
czy jest to potrzebne?
AQQ to komunikator, ale lepszym jest KADU, dopiero po skonfigurowaniu go do własnych potrzeb dowiedziałem się jaki jest dobry.
A jeśli zainstalujesz AQQ to odinstaluj GG.
A jeśli zainstalujesz AQQ to odinstaluj GG.
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
mint1991 pisze:Jeżeli masz gg i jesteś z niego zadowolony to nie musisz go instalować.
Jeśli zainstalujesz AQQ, będziesz jeszcze bardziej zadowolony

Mogła byś dodać coś więcej, chyba wszyscy wiemy jak bardzo lubisz testować programystukot pisze:Kaco7, jak nie chcesz, to nie musisz instalować AQQ. Są inne komunikatory, np. Miranda, Kadu, GG, Tlen, itp.

Mi AQQ bardzo przypadło do gustu, jest szybkie i nie ma problemów które posiada GG, czyli zacinanie, wolno chodzące archiwum i sam komunikator.
-
@kaco7
O komunikatorach możesz poczytać Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i wybrać który Ci najbardziej pasuje
O komunikatorach możesz poczytać Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i wybrać który Ci najbardziej pasuje

- stukot
Tak, Maciak Plock, mam sporo komunikatorów. 
Bardzo lubię AQQ, mimo że wyświetla reklamy. Ma fajne skórki. Czasem pada.
W Kadu na Windows nie ma reklam, ten komunikator jest lekki. Dzięki niemu mogę przesyłać różne pliki do mojego kolegi, który używa Kadu na linuks. O dziwo, to się nie udaje, jak oboje mamy włączone Kadu na Windows.
Miranda to trudny komunikator. Jest okey i nie wyświetla reklam. Jednak jak ktoś chce pójść na łatwiznę, to polecam tą stronę:. Ona nie jest sklasyfikowana ani przez WOT, ani przez Mc Afee Site Advisor.
GG 7.0 jest nawet fajne, mniej obciąża kompa niż GG 10. Jednak denerwujące są w nim reklamy, zwłaszcza te w oknie rozmowy. Jednak i na to jest sposób.
Tlen to bardzo prosty komunikator. Nie ma wymyślnych skórek, raczej mało obciąża kompa. Też nie wyświetla reklam. I w zasadzie leży, w sensie jest rzadko aktualizowany. Mam jego wersję beta i dobrze działa.
Moje ulubione komunikatory to AQQ, Kadu i Miranda.
* Mam jeszcze wtw (bardzo trudny w konfiguracji, bez reklam), ponoć bardzo dobry. Ale go jeszcze nie ogarniam.

Bardzo lubię AQQ, mimo że wyświetla reklamy. Ma fajne skórki. Czasem pada.
W Kadu na Windows nie ma reklam, ten komunikator jest lekki. Dzięki niemu mogę przesyłać różne pliki do mojego kolegi, który używa Kadu na linuks. O dziwo, to się nie udaje, jak oboje mamy włączone Kadu na Windows.
Miranda to trudny komunikator. Jest okey i nie wyświetla reklam. Jednak jak ktoś chce pójść na łatwiznę, to polecam tą stronę:
Kod: Zaznacz cały
http://www.miranda-wizard.com/pl
GG 7.0 jest nawet fajne, mniej obciąża kompa niż GG 10. Jednak denerwujące są w nim reklamy, zwłaszcza te w oknie rozmowy. Jednak i na to jest sposób.

Tlen to bardzo prosty komunikator. Nie ma wymyślnych skórek, raczej mało obciąża kompa. Też nie wyświetla reklam. I w zasadzie leży, w sensie jest rzadko aktualizowany. Mam jego wersję beta i dobrze działa.
Moje ulubione komunikatory to AQQ, Kadu i Miranda.
* Mam jeszcze wtw (bardzo trudny w konfiguracji, bez reklam), ponoć bardzo dobry. Ale go jeszcze nie ogarniam.
Pozdrawiam, Joanna
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Reklamy można zablokować w prosty i legalny sposób, AQQ używa IE, wystarczy wejść w IE i dodać blokowane witrynystukot pisze:Bardzo lubię AQQ, mimo że wyświetla reklamy

- stukot
Maciak Plock, to nie zawsze pomaga. 
Moją domyślną przeglądarką jest Pale Moon, a wcześniej był Firefox, więc ta metoda nie działa.
Poza tym, może oni mają choć trochę kasy dzięki temu, że oglądamy te głupie reklamy.
Gorsze reklamy są w GG.
* Znalazłam sposób blokowania reklam w AQQ, ale z niego zrezygnowałam... Bo to dobry komunikator, a reklamy nie są aż tak nachalne, aby je blokować na siłę.

Moją domyślną przeglądarką jest Pale Moon, a wcześniej był Firefox, więc ta metoda nie działa.
Poza tym, może oni mają choć trochę kasy dzięki temu, że oglądamy te głupie reklamy.
Gorsze reklamy są w GG.
* Znalazłam sposób blokowania reklam w AQQ, ale z niego zrezygnowałam... Bo to dobry komunikator, a reklamy nie są aż tak nachalne, aby je blokować na siłę.
Pozdrawiam, Joanna
-
stukot pisze:Moją domyślną przeglądarką jest Pale Moon, a wcześniej był Firefox, więc ta metoda nie działa.
To nie ma nic do tego, AQQ korzysta z silnika IE i nie ważne czy jest on domyślną przeglądarką czy nie

Co do blokowania reklam to wystarczy dodać do pliku HOSTS dwa adresy

- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Dokładnie. Pisałem o tym poradnik jak zablokować Reklamy na AQQ, ale nie przyjął się ponieważ blokowało to część reklam google to już taka podpowiedźmarsellus pisze:stukot pisze:Moją domyślną przeglądarką jest Pale Moon, a wcześniej był Firefox, więc ta metoda nie działa.
To nie ma nic do tego, AQQ korzysta z silnika IE i nie ważne czy jest on domyślną przeglądarką czy nie![]()
Co do blokowania reklam to wystarczy dodać do pliku HOSTS dwa adresyJakie? wystarczy użyć google

- greh
- Kontaktowanie:
stukot pisze:W Kadu na Windows nie ma reklam
Na Linuksie tym bardziej.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
- Reklama