czy limit 20 gb internetu wystarczy
-
na ogladania filmow w jakosci normalnej nie hd 4-5 godzin tygodniowo i przegladanie stron kilka godzin dziennie
- mity4
w zupełności powinien wystarczyć
a tak z ciekawości zapytam
to sie płaci za kolejne GB-bajnty ? jak tak to ile ?
z moich obliczeń wyszło ze na miecha na filmy wyjdzie jakieś 9-10 to już jest sporo naciągnięte, wiec te 10 GB na przeglądanie stron chyba wystarczy
a tak z ciekawości zapytam
to sie płaci za kolejne GB-bajnty ? jak tak to ile ?
z moich obliczeń wyszło ze na miecha na filmy wyjdzie jakieś 9-10 to już jest sporo naciągnięte, wiec te 10 GB na przeglądanie stron chyba wystarczy

-
mam internet z t-mobile to tam pisalo ze na dodatkowe 1 gb placi sie 10 zl ale niewiem dokladnie prosze sobie przeczytac
dzieki
dzieki

- rokko
- Kontaktowanie:
Policzmy, jeden film o długości 2h w jakości HD to przeciętnie 1,5-2GB danych, 4h = 3-4GB danych razy 4 razy na miesiąc czyli wychodzi 12-16GB. Jeśli w jakości normalnej to od 300MB do 1GB. Przeglądanie stron to około 2-3GB na miesiąc.
Zatem 20GB miesięcznie powinien w zupełności wystarczyć.
PS. Uciekałbym z T-mobile, mają najgorsze warunki i zasięg fatalny, w dużych miastach nawet problemy są. Zobacz oferty Orange i Plusa.
Zatem 20GB miesięcznie powinien w zupełności wystarczyć.
PS. Uciekałbym z T-mobile, mają najgorsze warunki i zasięg fatalny, w dużych miastach nawet problemy są. Zobacz oferty Orange i Plusa.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
rokko wiem ale nie moge miec inny internet bo po 1 mam podpisana umowe na jeszcze 2 lata a po 2 inny internet nie chce lapac u mnie zasiegu
- rokko
- Kontaktowanie:
No to ciekawe, u mnie wszystkie działają oprócz T-mobile.
- XMan
U mnie najlepszy zasięg na komórce jest z PLAY.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
+ Era.
Zawsze wybiera automatycznie to co najlepsze.
Nie wiem jak sprawa wygląda z internetem ale myślę że jak na komórce jest dobry zasięg
to również powinno być OK.
Nie sprawdzałem T-Mobile, Orange u mnie ma słaby zasięg.
Siostra ma z Orange i jak przyjedzie do mnie (właśnie jest) to chodzi wokół domu żeby odebrać połączenie
lub się dodzwonić
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Obecnie posiadacze kart SIM z Play mogą w roamingu korzystać ze wszystkich polskich sieci komórkowych: Orange, Plus i T-Mobile.
+ Era.
Zawsze wybiera automatycznie to co najlepsze.
Nie wiem jak sprawa wygląda z internetem ale myślę że jak na komórce jest dobry zasięg
to również powinno być OK.
Nie sprawdzałem T-Mobile, Orange u mnie ma słaby zasięg.
Siostra ma z Orange i jak przyjedzie do mnie (właśnie jest) to chodzi wokół domu żeby odebrać połączenie
lub się dodzwonić

-
a u mnie z play ma jedna kreske
- XMan
patryk2221 pisze:a u mnie z play ma jedna kreske
Nie przełącza się automatycznie na inne sieci z lepszym dostępem ?
Może to zależy od miejsca zamieszkania, bo u mnie jak ma w danej chwili słaby zasięg to wybiera
inne sieci np. Plus lub Era.
Teraz sprawdzałem, włączyła się Era i na starej Nokii 3310 jest max. 4 kreski.
T-Mobile jeszcze nie sprawdzałem ale kiedyś kupię startówkę i zobaczę z ciekawości jak działa.
Piszę o zasięgu z komórki a internet to nie wiem

-
ale mi chodzi o internet w kompie
- XMan
patryk2221 pisze:ale mi chodzi o internet w kompie
Wiem o co chodzi

Pisałem:
Piszę o zasięgu z komórki a internet to nie wiem
rokko pisze:PS. Uciekałbym z T-mobile, mają najgorsze warunki i zasięg fatalny, w dużych miastach nawet problemy są. Zobacz oferty Orange i Plusa.
- rokko
- Kontaktowanie:
Nie należy mylić zasięgu sieci GSM z zasięgiem sieci 3G, do obsługi są 2 odrębne nadajniki i sygnał GSM może być super podczas gdy z Internetu nie będzie można w żaden sposób skorzystać z uwagi na całkowity brak zasięgu.
Z mojego doświadczenia wynika, że najgorszy zasięg ma T-Mobile, Play też zjechał z jakością co zresztą chyba tłumaczy nasilona kampania reklamowa w TV.
Jest taka aplikacja Topnetinfo, która pozwala na wymuszanie technologii i zapobiega przełączaniu się między nadajnikami (technologiami), można wymusić np. pracę na konkretnej częstotliwości.
Na routerze również da się to zrobić, choć nie bezpośrednio.
Ps. Dodam jeszcze że jedna kreska u mnie na modemie w Plus a net działa wyśmienicie, także na "kreski" nie patrz tylko na siłę sygnału wyrażoną w dbi.
Z mojego doświadczenia wynika, że najgorszy zasięg ma T-Mobile, Play też zjechał z jakością co zresztą chyba tłumaczy nasilona kampania reklamowa w TV.
Jest taka aplikacja Topnetinfo, która pozwala na wymuszanie technologii i zapobiega przełączaniu się między nadajnikami (technologiami), można wymusić np. pracę na konkretnej częstotliwości.
Na routerze również da się to zrobić, choć nie bezpośrednio.
Ps. Dodam jeszcze że jedna kreska u mnie na modemie w Plus a net działa wyśmienicie, także na "kreski" nie patrz tylko na siłę sygnału wyrażoną w dbi.
- Agent P
Mam LTE z Cyfrowego Polsatu z limitem 10 giga, starcza ledwo na jakieś 3/4 miesiąca przy normalnym przeglądaniu stron i od czasu do czasu jakiś krótki filmik na YT.
-
- Reklama