Witam jest pierwszy raz i przepraszam jak coś źle i w niewłaściwym dziale napisałem ale mam taki problem i nie wiem czy to przypadkiem może czemuś nie zagrażać. Tak sobie włączyłem program speedfan żeby zobaczyć temperaturę i popatrzyłem na napięcie i teraz pytanie czy jest wszystko w porządku czy program przekłamuje.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czy takie napiecie jest dobre?
- seba86mu
Jest to zapewne błędny odczyt czujnika lub czujnik jest uszkodzony, ponieważ przy takim napięciu komputer na pewno by się nawet nie uruchomił.
Możesz sprawdzić odczyt napięcia w innych programach (HWMonitor, Aida64 lub w BIOS-ie), ale wiedz, że napięcia zasilacza impulsowego nie mierzy się programami, a miernikiem elektronicznym (multimetrem) pod obciążeniem komputera. Tylko taki odczyt będzie wiarygodny.
Możesz sprawdzić odczyt napięcia w innych programach (HWMonitor, Aida64 lub w BIOS-ie), ale wiedz, że napięcia zasilacza impulsowego nie mierzy się programami, a miernikiem elektronicznym (multimetrem) pod obciążeniem komputera. Tylko taki odczyt będzie wiarygodny.
-
Dzieki za odpowiedz w BIOS-ie jest prawidłowe ale na początku się trochę przestraszyłem że coś zaraz się zepsuje
-
- Reklama