Cześć od 2 lat używam windowsa vista 32bit ,i długo się zabieram do zmiany systemu na win7 64bit ale nie wiem czy to w czymś pomoże (chodzi mi o działanie gier)
Moje podzespoły :
Procesor- AMD Phenom(tm) II X4 840 Processor 3.20 GHz
Pamięć(RAM)- 4,00 GB
Karta graficzna- NVIDIA GeForce GT 430
W moim zapytaniu głównie chodzi mi o to czy jak zamienie system na 64 bitowy ,to będe w grach łapał większe osiągi?
Czy zmiana systemu pomoże ?
- LupeR
Nie, moim zdaniem nie odczujesz żadnej zmiany. Lepiej kupić mocniejszą grafikę.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- Gedo
Niewiele jest gier x64, a do nich trzeba bardzo mocnego sprzętu. Reszta jest grywalna na windows 7, najwyżej starsze gry w trybie zgodności na XP. Wszystko to pod 32bit.
A grafika? Przykładowo najnowsze stery z n-vidii też mogą dużo zmienić na lepsze, chociaż przy problemach ze starszymi grami trzeba przetestować starsze wersje grafiki, które mogą być bardziej sprzętowo zsynchronizowane z innymi urządzeniami.
A grafika? Przykładowo najnowsze stery z n-vidii też mogą dużo zmienić na lepsze, chociaż przy problemach ze starszymi grami trzeba przetestować starsze wersje grafiki, które mogą być bardziej sprzętowo zsynchronizowane z innymi urządzeniami.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
- mariner01
Win 7 64 bits potrzebny byłby np. wtedy, gdybyś chciał zainstalować więcej niż 4 GB RAM.
-
- Reklama