Dailymotion i słaby bufor
-
Witam. Otóż mam taki problem że często na tym serwisie video. Po wybraniu 720p. Co chwila albo przerywa aby zbuforować, albo zmienia mi z 720 na 240/360. Jednak jak wybiorę 720p i zrobię pauzę to nie widzę by buforowało się owe video. Zazwyczaj to była taka biały pasek szedł i wiedziałem ile zbuforował a teraz jakby buforuję jak wezmę play? Wie ktoś jak znów zrobić ten bufor na wstrzymaniu? By można było 720 bez problemu brać?
- greh
- Kontaktowanie:
Podaj przykładowy link do filmu.
Może to problem globalny, nie dotyczący jedynie Ciebie.
Może to problem globalny, nie dotyczący jedynie Ciebie.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
Ciekawe właśnie chciałem dać przykładowe video. Sprawdzam jeszcze raz u siebie w 720p i co? Teraz nic się takiego nie działo. Nie wiem czego to wina, ale raczej nie mojego neta. Chyba że Daily było mocno obciążone? W co wątpie bo yt jest popularniejsze no ale nie można wykluczyć takiej możliwości?
Ale może ktoś wie jak zapobiec tym automatycznym zmianom jakości oraz z tym nie ładowaniem podczas pauzy jak to jest na yt? W sensie że na yt nie zmienia jakości bo tak. Oraz buforuje podczas zatrzymania.
Ale może ktoś wie jak zapobiec tym automatycznym zmianom jakości oraz z tym nie ładowaniem podczas pauzy jak to jest na yt? W sensie że na yt nie zmienia jakości bo tak. Oraz buforuje podczas zatrzymania.
- greh
- Kontaktowanie:
A więc tak.
Włazłem tam i... wybrałem pierwszy lepszy film, przełączyłem na Full HD i film działa, nie tnie.
Zrobiłem pauzę i... nie buforuje. Więc to chyba przypadłość tego portalu z wideo.
Włazłem tam i... wybrałem pierwszy lepszy film, przełączyłem na Full HD i film działa, nie tnie.
Zrobiłem pauzę i... nie buforuje. Więc to chyba przypadłość tego portalu z wideo.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Hmm.... myślałem że można jakoś programowo obejść to nie buforowaniem aby buforowało. Przy wstrzymaniu rzecz jasna. To ścinanie to ścina przy wybraniu 720p wtedy przerywa i buforuje. Albo po chwili małej przełącza na niższą rozdzielczość. Oczywiście jak wczoraj napisałem później znów działało ładnie. Więc może rzeczywiście wieczorami więcej ludzi siedzi na tym?
- XMan
Zobacz jeszcze:
kliknij prawym przyciskiem myszki na jakiś film z tej strony lub YT --> Ustawienia --> odznacz lub zaznacz opcję
"Włącz przyśpieszanie sprzętowe"

kliknij prawym przyciskiem myszki na jakiś film z tej strony lub YT --> Ustawienia --> odznacz lub zaznacz opcję
"Włącz przyśpieszanie sprzętowe"

- LupeR
heros1303 pisze:Jednak jak wybiorę 720p i zrobię pauzę to nie widzę by buforowało się owe video.
greh pisze:Zrobiłem pauzę i... nie buforuje.
U mnie to samo.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
To z tym przyspieszeniem nic nie da poza jednym
. Zmianę koloru video na zielony. Co jest znanym problemem i ta zmiana o której mówisz usuwa ten problem.
No właśnie. Trochę szkoda bo na yt mogę se wziąć full hd i chwile poczekać po czym widzę przeważnie jak to szybko się buforuję xd. No dobra trza będzie powiedzieć że wina leży po stronie ich serwera wieczorami. Bo przeważnie wtedy są takie problemy. Wczoraj jak napisałem temat do godziny 23 jakoś. Nie zawsze ale jest taki problem. Ale to jeszcze pół biedy gdyby nie zmieniało mi i buforowało mi na zatrzymanym.

No właśnie. Trochę szkoda bo na yt mogę se wziąć full hd i chwile poczekać po czym widzę przeważnie jak to szybko się buforuję xd. No dobra trza będzie powiedzieć że wina leży po stronie ich serwera wieczorami. Bo przeważnie wtedy są takie problemy. Wczoraj jak napisałem temat do godziny 23 jakoś. Nie zawsze ale jest taki problem. Ale to jeszcze pół biedy gdyby nie zmieniało mi i buforowało mi na zatrzymanym.
-
- Reklama