Dane z dysku odzyskane jednak nieczytelne

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
ksamilian

Użytkownik

Post13 sie 2009, 15:02

Witam
Jakiś czas temu utraciłem dane z dysku zewnętrznego USB Seagate 750 GB. Z dysku udało mi się przywrócić prawie 600 GB. Rozmiar i nazwy plików są oryginalne, jednak nie można ich otworzyć. Co jest nie tak? Np: pliki doc po otwarciu zawiera tyle samo stron co oryginalny jednak zamiast treści są kwadraciki, pliki avi otwiera się po czy informuje, że plik uszkodzony i brak kodeka i tak jest ze wszystkim. Czy da się cos z tym zrobić??

Dane przywróciłem porgramem EasyRecovery Professional v6.10 Standard (lic. jedno stanowisko) u mojego kolegi w pracy, z którego nikt nie korzysta.
Dlaczego dane są nieczytelne. Co mogę zrobić aby dane były czytelne.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post13 sie 2009, 18:27

Dlaczego dane są nieczytelne

Albo dane (pliki) nie posiadają prawidłowych nagłówków, albo program odzyskał jedynie część pliku, a reszta jest zamazana (nieczytelna). Ponów procedurę odzyskiwania jakimś innym programem. pakiet R-Studio jest ciekawy, lecz jak to bywa z tego typu oprogramowaniem, jest płatny. Z darmowych propozycji jest TestDisk & PhotoRec, PC Inspector File Recovery.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Problemy”