dlaczego mam malo fps podczas nagrywania the forest
-
moj komputer to 8 gb ramow amd radeon 6670 2 gb karta procesor amd fx tm 4100 3,6 ghz 4 rdzenie dysk 500 gb jak nienagrywam mam 30 fpsow a jak nagrywam mam niecale 20 i sie tnie czy karta graficzna jest za slaba
- robiwielki
- Kontaktowanie:
A w co gry grasz, i w jaki sposób single / multiplayer ?? i jaki program nagrywania używasz.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2015, 17:42 przez robiwielki, łącznie zmieniany 1 raz.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
gram w gre the forest single program do nagrywania action
-- 04 maja 2015, 17:40 --
w bandicam tez mi tak spadaja fps
-- 04 maja 2015, 17:40 --
w bandicam tez mi tak spadaja fps
- robiwielki
- Kontaktowanie:
1. Na początek sprawdziłbym czy zainstalowane są sterowniki od karty graficznej () i od płyty głównej () a głównie chodzi sterowniki od chipset. I upewniłbym się ze wszystko jest podłączone a zwłaszcza czy podłączona
jest karta graficzna do napięcia, jeśli taka opcja jest.
2. Następnie bym sprawdził chłodzenie procesora i jest taka opcja to wymieniłbym pastę termoprzewodzącą.
3. . I dał był screeny z programu HWMonitor i pokazał SMART z programy HD Tune zakładkę Health, Benchmark i wybierasz zakładkę Error Scan i zaznaczasz po prawej stronie Quick scan i włączasz Start.
4. Sprawdził bym która wersja zaktualizowana pliki directx.
Start --> uruchom --> dxdiag --> ostatnia linijka na 1 stronie
5. Użyj jakich programów jak: CCleaner, Eusing Free Registry Cleaner i Malwarebytes Anti-Malware.
jest karta graficzna do napięcia, jeśli taka opcja jest.
2. Następnie bym sprawdził chłodzenie procesora i jest taka opcja to wymieniłbym pastę termoprzewodzącą.
3. . I dał był screeny z programu HWMonitor i pokazał SMART z programy HD Tune zakładkę Health, Benchmark i wybierasz zakładkę Error Scan i zaznaczasz po prawej stronie Quick scan i włączasz Start.
4. Sprawdził bym która wersja zaktualizowana pliki directx.
Start --> uruchom --> dxdiag --> ostatnia linijka na 1 stronie
5. Użyj jakich programów jak: CCleaner, Eusing Free Registry Cleaner i Malwarebytes Anti-Malware.
-
- leon1956
Witam .
The Forest :wymagania sprzętowe Rekomendowane: Core i5 3.10 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1 GB (GeForce GTX 560 lub lepsza), 5 GB HDD, Windows 7(SP1)
Źródło: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
GTX 560 vs AMD 6670 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wydaje się że masz za słabą kartę graficzną . Podczas nagrywania program też pewnie angażuje kartę graficzną i procka .
Stąd te spadki fps .
The Forest :wymagania sprzętowe Rekomendowane: Core i5 3.10 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1 GB (GeForce GTX 560 lub lepsza), 5 GB HDD, Windows 7(SP1)
Źródło: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
GTX 560 vs AMD 6670 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wydaje się że masz za słabą kartę graficzną . Podczas nagrywania program też pewnie angażuje kartę graficzną i procka .
Stąd te spadki fps .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
a procesor mam chyba dobry
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Tutaj masz takie ustawienia programów które mało odciążają, a co są ciągnie lepszy FPS 
Cześć już możesz mieć ustawione, ale ja o tym nie wiem wiec wysyłam to co się najlepiej ustawia.
1. Wyłącz aero oraz zbędne kompozycje:
Start --> Panel sterowania --> System --> Zaawansowane ustawieni systemowe --> Wydajność --> Ustawienia --> Efekty wizualne - (zaznacz tylko 6 pozycji) - Zastosuj - OK
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. Oczyść wszystkie punkty przywracania systemu oprócz najnowszego/ostatniego.
Usuwanie punktów przywracania dela systemu na Windows 7.
Panel sterowania --> System i zabezpieczenia --> System --> Zaawansowane ustawienia systemu --> Ochrona systemu --> Konfiguruj... --> Usuń --> Kontynuuj
3. Wykonaj scandisk :
PPM / prawym przyciskiem myszki / na dysk C --> Właściwości --> Narzędzia --> Sprawdzanie błędów
--> Sprawdź zaznacz wszystko tak jak na screenie --> Rozpocznij --> Tak.
Restart komputera - czekaj...
Trwa bardzo długo, nie przerywaj !!!.
kliknij aby powiększyć:
4. Defragmentacja:
Za pomocą Auslogics Disk Defrag lub Defraggler itp. .
5. Liczba procesorów:
Start --> (wpisujemy) msconfig --> Rozruch --> Opcje zaawansowane … --> (zaznaczamy) Liczba procesorów --> OK --> Zastosuj --> OK
Po ponownym restarcie już jest ustawione.
kliknij aby powiększyć:
6. Wrzuć loga z [b]Autoruns:
AutoRuns pobieramy i rozpakowywanemu i włączamy. W chwili, kiedy program skończy (widać to na 1) piszę "Ready" wtedy wciskamy (2) zapisz.
Następnie spakujemy (WinRAR, 7-Zip) i umieszczamy na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i podajemy linka.
Plik do pobrania:
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wykonaj wszystko w podanej kolejności.
-- 04 maja 2015, 18:16 --
To może pomóc, nigdy nie zaszkodzi.

Cześć już możesz mieć ustawione, ale ja o tym nie wiem wiec wysyłam to co się najlepiej ustawia.
1. Wyłącz aero oraz zbędne kompozycje:
Start --> Panel sterowania --> System --> Zaawansowane ustawieni systemowe --> Wydajność --> Ustawienia --> Efekty wizualne - (zaznacz tylko 6 pozycji) - Zastosuj - OK
kliknij aby powiększyć:
2. Oczyść wszystkie punkty przywracania systemu oprócz najnowszego/ostatniego.
Usuwanie punktów przywracania dela systemu na Windows 7.
Panel sterowania --> System i zabezpieczenia --> System --> Zaawansowane ustawienia systemu --> Ochrona systemu --> Konfiguruj... --> Usuń --> Kontynuuj
3. Wykonaj scandisk :
PPM / prawym przyciskiem myszki / na dysk C --> Właściwości --> Narzędzia --> Sprawdzanie błędów
--> Sprawdź zaznacz wszystko tak jak na screenie --> Rozpocznij --> Tak.
Restart komputera - czekaj...
Trwa bardzo długo, nie przerywaj !!!.
kliknij aby powiększyć:
4. Defragmentacja:
Za pomocą Auslogics Disk Defrag lub Defraggler itp. .
5. Liczba procesorów:
Start --> (wpisujemy) msconfig --> Rozruch --> Opcje zaawansowane … --> (zaznaczamy) Liczba procesorów --> OK --> Zastosuj --> OK
Po ponownym restarcie już jest ustawione.
kliknij aby powiększyć:
6. Wrzuć loga z [b]Autoruns:
AutoRuns pobieramy i rozpakowywanemu i włączamy. W chwili, kiedy program skończy (widać to na 1) piszę "Ready" wtedy wciskamy (2) zapisz.
Następnie spakujemy (WinRAR, 7-Zip) i umieszczamy na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i podajemy linka.
Plik do pobrania:
kliknij aby powiększyć:
Wykonaj wszystko w podanej kolejności.
-- 04 maja 2015, 18:16 --
To może pomóc, nigdy nie zaszkodzi.

-
temat jest do zamkniecia zaktualiozowalem the forest z wersji 0.08 do 0.17 i mam podczas gry 45 fps a podczas nagrywania 30 i gra dziala lepiej nawet duzo lepiej nawet podczas nagrywania dzieki za trud
-
- Reklama