Długie otwieranie stron internetowych
- wobler1
Witam , mam system Win 10 i od dłuższego czasu podczas przeglądania for internetowych na przeglądarkach bardzo długo trwa ładowanie stron, wygląda to jakby były otwierane inne aplikacje w tle bo pojawia się małe niebieskie kółeczko i po jakimś czasie znika ale jeszcze strony się nie przewinie ,trzeba jeszcze czekać z 20 sekund. Mam sprawdzony komputer pod względem wirusów jest czysto , nawet wgrywałem na czysto system bo myślałem ze jest jakaś aplikacja wgrana , która powoduje spowolnienie. Proszę o poradę.
- Gedo
Założyłbym się, że antywirus ładuje się do każdego procesu uruchamianej przeglądarki, ładują się ciężkie pluginy i efekt znany. Skoro twierdzisz, że nie masz wirusów, to masz co innego, w zależności od uruchomionej przeglądarki. Updatery chrome potrafią nieźle zamulać.
Możesz pobrać, gdziekolwiek na dysk, ten program i spolszczenie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zawartość spolszczenia wklejasz do folderu programu, potem usuwasz zipy i folder spolszczenia. Uruchom jako admin przy wyłączonych przeglądarkach. następnie uruchom przeglądarkę, która tak Ci muli. Od razu w opened wyświetlą się wszystkie otwarte foldery przeglądarki i innych aplikacji. Potem możesz z menu edycja wybrać zaznaczenie wszystkiego, a z menu plik wybrać zapisanie wybranych pozycji. Powstanie plik tekstowy, którego treść można zapodać na np. wklej.to, a tu w poście podać link.
Dodam, że to malutki program.
Możesz pobrać, gdziekolwiek na dysk, ten program i spolszczenie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zawartość spolszczenia wklejasz do folderu programu, potem usuwasz zipy i folder spolszczenia. Uruchom jako admin przy wyłączonych przeglądarkach. następnie uruchom przeglądarkę, która tak Ci muli. Od razu w opened wyświetlą się wszystkie otwarte foldery przeglądarki i innych aplikacji. Potem możesz z menu edycja wybrać zaznaczenie wszystkiego, a z menu plik wybrać zapisanie wybranych pozycji. Powstanie plik tekstowy, którego treść można zapodać na np. wklej.to, a tu w poście podać link.
Dodam, że to malutki program.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
- wobler1
- Gedo
Dobrze.
A ile masz pamięci RAM, bo cortana potrafi zajmować ponad 1.5GB.
Wyłącz eset smart secutiy i sprawdź edge. Do ochrony przeglądarki wystarczy zainstalowana darmowa wersja adfender z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie wystarczy windows defender?
A ile masz pamięci RAM, bo cortana potrafi zajmować ponad 1.5GB.
Wyłącz eset smart secutiy i sprawdź edge. Do ochrony przeglądarki wystarczy zainstalowana darmowa wersja adfender z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie wystarczy windows defender?
- wobler1
- XMan
Za mało RAM-u
Zalecane min. 3 GB. na system 32 bit.
Na 64 bit. min. 4 GB. pamięci.
Zależy od płyty jakie obsługuje, obecny bym wyrzucił/sprzedał i jeżeli można to bym kupił
min. 4 GB. o lepszej/większej częstotliwości.
Najlepiej 2x2 GB. bo jak jedna kość wysiądzie to jeszcze pojedziesz...

Zalecane min. 3 GB. na system 32 bit.
Na 64 bit. min. 4 GB. pamięci.
Zależy od płyty jakie obsługuje, obecny bym wyrzucił/sprzedał i jeżeli można to bym kupił
min. 4 GB. o lepszej/większej częstotliwości.
Najlepiej 2x2 GB. bo jak jedna kość wysiądzie to jeszcze pojedziesz...
- wobler1
Moja Płyta Główna.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ja i tak już dołożyłem 1GB bo RAM miałem 1GB.
Ja i tak już dołożyłem 1GB bo RAM miałem 1GB.
- Gedo
Mało!
Ustaw rozmiar stronicowania na 4000 MB rozmiar początkowy i 4000MB rozmiar maksymalny. Takie ustawienie na "sztywno" zapobiegnie fragmentacji pliku wymiany. Nie zaszalejesz, bo stronicowanie jest wolniejsze od RAM, ale zawsze system nie będzie płakał i mulił przy otworzeniu przeglądarki. Ja bym zainstalował Firefoxa, ustawił domyślny, zamknął edge.
Jak pisałem, sama cortana potrafi zabierać ponad 1.5GB pamięci.
Ustaw rozmiar stronicowania na 4000 MB rozmiar początkowy i 4000MB rozmiar maksymalny. Takie ustawienie na "sztywno" zapobiegnie fragmentacji pliku wymiany. Nie zaszalejesz, bo stronicowanie jest wolniejsze od RAM, ale zawsze system nie będzie płakał i mulił przy otworzeniu przeglądarki. Ja bym zainstalował Firefoxa, ustawił domyślny, zamknął edge.
Jak pisałem, sama cortana potrafi zabierać ponad 1.5GB pamięci.
- XMan
Specyfikacja płyty:
Tak więc możesz mieć na tej płycie maksimum 4 GB.
Tylko teraz przeglądając Współpracujące pamięci:
powiem szczerze że nie wiem którą doradzić ze względu na ilość RAM-u
Brak aktualizacji...
Może ktoś inny fachowo doradzi ?
Wydaje mi się że najpewniejsze będą 2x2 GB. lub 4x1 GB. marki KINGSTON częstotliwość DDR 400 albo 333
Pamięć - Dual Channel DDR memory technology
- 4 x DDR DIMM slots
- Supports DDR 400/333/266 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 4GB*
*Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® 32-bit OS. For Windows® 64-bit OS with 64-bit CPU, there is no such limitation.
Tak więc możesz mieć na tej płycie maksimum 4 GB.
Tylko teraz przeglądając Współpracujące pamięci:
powiem szczerze że nie wiem którą doradzić ze względu na ilość RAM-u

Brak aktualizacji...
Może ktoś inny fachowo doradzi ?
Wydaje mi się że najpewniejsze będą 2x2 GB. lub 4x1 GB. marki KINGSTON częstotliwość DDR 400 albo 333

- wobler1
Skończyły się problemy z komputerem zainwestowałem w modernizację ,wymieniłem płytę główna,Gigabyte Technology Co. Ltd. H81M-S2H (SOCKET 0),procesor dwurdzeniowy Intel Pentium G3430, pamięć RAM 4GB i teraz już PC śmiga jak trzeba. Dziękuję wszystkim za pomoc przy usuwaniu problemów z komputerem. Pozdrawiam.
-
- Reklama