Rozruch selektywny, dość szybko wyświetla się pulpit z ikonami, po chwili ikony robią się białe i kolejno wczytują się.
Poczytałem i mam różne opinie. Są również tacy, którzy twierdzą, że to jest normalne przy 38 ikonach /30 to gry/.
Zrobiłem: usunąłem IconCache.db, CCleanerem usunąłem stare dane w Prefetch, defragmentacja, chkdsk, tapeta 50 kilo, procesów 66, dla próby wyłączyłem skanowanie na rozruchu przez antywira - ikony zachowują się bez zmian.
Laptop Acer ma rok.
Będę wdzięczny za pomoc.
długie wczytywanie ikon na pulpicie
- XMan
Naprawa wyświetlania ikon/miniatur w Windows XP/Vista/7.
Brak ikon na pulpicie. Naprawa explorer.exe .
Jakiego masz antywirusa oraz firewalla ?
1. Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne
- zaznacz tylko 6 pozycji - Zastosuj - OK :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. Wyłącz aktualizacje automatyczne.
3. Oprócz CCleanera użyj jeszcze Eusing Free Registry Cleaner.
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń -> Skanuj rejestr -> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4. Przeskanuj komputer programem Malwarebytes Anti-Malware.
Pełne skanowanie.
Obsługa programu Malwarebytes' Anti-Malware.
Po skanowaniu wrzuć z niego logi.
Dodatkowo logi zgodnie z tym regulaminem :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
Czekaj za odpowiedzią fachowców z działu Bezpieczeństwo.
Brak ikon na pulpicie. Naprawa explorer.exe .
Jakiego masz antywirusa oraz firewalla ?
1. Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne
- zaznacz tylko 6 pozycji - Zastosuj - OK :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. Wyłącz aktualizacje automatyczne.
3. Oprócz CCleanera użyj jeszcze Eusing Free Registry Cleaner.
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń -> Skanuj rejestr -> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4. Przeskanuj komputer programem Malwarebytes Anti-Malware.
Pełne skanowanie.
Obsługa programu Malwarebytes' Anti-Malware.
Po skanowaniu wrzuć z niego logi.
Dodatkowo logi zgodnie z tym regulaminem :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
Czekaj za odpowiedzią fachowców z działu Bezpieczeństwo.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
hen88 pisze: procesów 66
Jakby nie bylo dla win xp to troszkie sporo

http://www.hotfix.pl/optymalizacja-auto ... s-a128.htm
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Kilka informacji
Myślę, że popełniłem błąd w tytule, pisząc o długim wczytywaniu. Jest to sprawa względna, różnie to może być oceniane. Faktem jest, że od momentu pojawienia się białych ikon do wczytania wszystkich mamy około 30 sekund plus około 60 sek. wcześniej /od włączenia komputera/. Zatem cały rozruch 90 sekund.
Omawiany laptop ma win 7 i jest mojego wnuka. Mój stacjonarny ma xp. Do tej pory na laptopie były ustawienia fabryczne.
Anti Malware był w komputerze, robiłem pełny skan, wynik zero. Program jednak zatrzymywał się podczas skanowania i w rezultacie usunąłem z komputera. Oczywiście do tego tematu miałem wrócić.
Przed wejściem na forum, 30 ikon przeniosłem do paska zadań - w końcu wnuk zgodził się. Pozostałe 8 ikon na pulpicie zaledwie mrugnęło w tym momencie, kiedy wcześniej następował biały kolor.
Dostęp do laptopa będę miał dopiero po niedzieli i wtedy napiszę. Nie mam dostępu do niego codziennie.
Myślę, że popełniłem błąd w tytule, pisząc o długim wczytywaniu. Jest to sprawa względna, różnie to może być oceniane. Faktem jest, że od momentu pojawienia się białych ikon do wczytania wszystkich mamy około 30 sekund plus około 60 sek. wcześniej /od włączenia komputera/. Zatem cały rozruch 90 sekund.
Omawiany laptop ma win 7 i jest mojego wnuka. Mój stacjonarny ma xp. Do tej pory na laptopie były ustawienia fabryczne.
Anti Malware był w komputerze, robiłem pełny skan, wynik zero. Program jednak zatrzymywał się podczas skanowania i w rezultacie usunąłem z komputera. Oczywiście do tego tematu miałem wrócić.
Przed wejściem na forum, 30 ikon przeniosłem do paska zadań - w końcu wnuk zgodził się. Pozostałe 8 ikon na pulpicie zaledwie mrugnęło w tym momencie, kiedy wcześniej następował biały kolor.
Dostęp do laptopa będę miał dopiero po niedzieli i wtedy napiszę. Nie mam dostępu do niego codziennie.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Witam, może dysk za wolno czyta. W programie HD Tune zrób benchmark, jakie osiąga dysk transfery?
-
Witam
Część zadań wykonałem, reszta później, ograniczony dostęp do komputera.
Avast i zapora systemowa.
Procesy
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Uruchamianie
Jak już pisałem, Anti Malware - infekcji nie wykryto. Dlaczego program zatrzymuje się na 15 - 30 minut? Czy to jest wina programu?
Pozdrawiam
Część zadań wykonałem, reszta później, ograniczony dostęp do komputera.
Avast i zapora systemowa.
Procesy
Uruchamianie
Jak już pisałem, Anti Malware - infekcji nie wykryto. Dlaczego program zatrzymuje się na 15 - 30 minut? Czy to jest wina programu?
Pozdrawiam
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Przepraszam za zwłokę. Przy okazji, podaję wyniki mojego starego komputera i proszę o komentarz.
HD Tune - Benchmark - omawiany laptop
HD Tune - Benchmark - mój komputer
HD Tune - Benchmark - omawiany laptop
HD Tune - Benchmark - mój komputer
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ta 120-stka strasznie zamula, może być uszkodzona. Pokaż jeszcze screen z zakładki Health.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Ponadto winny może być też defekt systemu lub jego przeładowanie. Proponuję zatem podać logi z OTL -> http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama