Drgający ekran

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Kosiash

Użytkownik

Drgający ekran

Post04 lut 2013, 12:38

Zakupiłem nowy sprzęt oprócz monitora i mam od samego początku dziwne drgawki ekranu. Gdy nie gram w żadną grę, ekran mi się nie trzęsie, a jak włącze coś i przez chwile po chodzi jakaś gra to mi zaczyna się wszystko jakby mrowić, trzęść , czcionka itp. przechodzą jakieś dziwne paski z góry na dół mało widoczne. Jak zminimalizuje grę to pulpit również mi się lekko trzęsie widać to gołymi oczyma. Chciałem to jakoś nagrać programem, ale podczas oglądania nie widać nic takiego. Dziwna sprawa.. Czy to jest wina mojego starego monitora? czy może wtyczka nie kontaktuje? Ściągnąłem najnowsze sterowniki.

Moje parametry:

Płyta: AsRock p67 PRO3 (B3)
Procesor: Intel core i5 2500k
Sapphire ATI Radeon HD7850 1GB
Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9
SilentiumPC Deus G1 600W
Monitor : VW193D-B

Podczas montażu nie wiedziałem który kabel od zasilania podłączyć do grafiki, gdyż miałem dwa takie same, w czym jeden miał już podpięty wentylator, wpięty od takiej strony, że można było podpiąc jeszcze ten jeden kabelek. Te dwa kable są połączone ze sobą. Czy ma to coś do rzeczy?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Drgający ekran

Post04 lut 2013, 12:51

Jeżeli to jest stary monitor to najpierw sprawdź na niższej częstotliwości odświeżania ekranu
oraz niższej rozdzielczości.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Drgający ekran

Post04 lut 2013, 13:21

Napisz jaki to monitor (producent, model, ile cali).

Kosiash pisze:Podczas montażu nie wiedziałem który kabel od zasilania podłączyć do grafiki

Do karty graficznej podłączasz jeden przewód PCI-E 6-PIN zasilacza.
Jeżeli karta graficzna posiada dwa takie same gniazda musisz podłączyć dwa przewody.

Obrazek

Kosiash

Użytkownik

Drgający ekran

Post04 lut 2013, 14:33

Nie wiedziałem do którego kabla z zasilacza podłączyć bo miał dwa. Jeden już miał podpięty wentylator.
Sposób XMana pomógł...
Wina starego monitora.

Asus VW193D-B 19 cali.

• Reklama

Wróć do „Problemy”