Drukarka HP DeskJet K209-a - szybkie zużycie tuszu
-
Jakieś dwa miesiące temu kupiłem osobie drukarkę HP Deskjet K209-a i wydrukowałem z 10 kartek na czarno i z 6 kolorowych. Teraz chciałem coś wydrukować i nie ma tuszu czarnego.. Musiałem teraz kupić za 50 zł nowy.. Ciekawe na ile starczy. Moje pytanie brzmi czy to normalne jest, że tak szybko tusz się kończy?
Ostatnio zmieniony 21 sie 2010, 19:10 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono pisownię, korekta tytulu
Powód: poprawiono pisownię, korekta tytulu
- rokko
- Kontaktowanie:
Czy to jest możliwe? (tusz drukarki)
Tak, jest to całkowicie normalne. Oryginalne tusze dołączane do zestawu (drukarki) nie są napełniane do granic możliwości, efektywne napełnienie 20-40%, dlatego też kupując drukarkę od razu należy wliczyć sobie koszty zakupu dodatkowych tuszy.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
- me@djohnsc
Jeżeli nie zależy Ci na jakości wydrukowanego tekstu (trzeba liczyć się z tym, że obrazki będą bardziej wyblakłe, kolory mało intensywne) można w oprogramowaniu dołączonym do HP wybrać jakość wydruku na szybką roboczą jeżeli program oferuje takie funkcje.
U mnie (ale posiadam inne urządzenie) w "Centrum obsługi HP" ta opcja jest dostępna po wejściu w ustawienia -> ustawienia drukowania -> zakładka "Drukowanie na skróty" -> i po prawej pisze format strony, rodzaj papieru oraz jakość wydruku. Mi dużo mniej atramentu zużywa a i też jeszcze szybciej drukuje.
U mnie (ale posiadam inne urządzenie) w "Centrum obsługi HP" ta opcja jest dostępna po wejściu w ustawienia -> ustawienia drukowania -> zakładka "Drukowanie na skróty" -> i po prawej pisze format strony, rodzaj papieru oraz jakość wydruku. Mi dużo mniej atramentu zużywa a i też jeszcze szybciej drukuje.
-
A dlaczego pogrubia czcionkę mi przy wzięciu drukowaniu kolorowego?
- rokko
- Kontaktowanie:
Zrób skan lub fotkę wydruku z tą pogrubioną czcionką i zamieść na forum.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama