Drżenie obrazu na monitorze

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
DANIELEK

Użytkownik

Drżenie obrazu na monitorze

Post19 lut 2012, 11:20

Witam.
Mam taki problem. Mam laptopa acer aspire 5315, jednak bez matrycy-uległa destrukcji;p. ale nie w tym problem, chodzi o to,że kompa mam podłączonego do starego monitora hp i obraz strasznie drży. o dziwo u dziewczyny na monitorze LCD DELL nie drży nic, działa idealnie. myślałem ze to wina mojego monitora, wiec poszedłem do kumpla-również ma stary monitor i również drży obraz... dodam,że nie mam zainstalowanego sterownika do grafy-dlatego,że jak poluzuje się kabel (z monitora-który jest podłączony do laptopa) muszę uruchamiać kompa w trybie awaryjnym, odinstalowywać sterownik grafy, później uruchomić ponownie normalnie (obraz drży), zainstalować sterownik i wtedy dopiero jest wszystko OK. ale kabel bardzo często się luzuje, bo w laptopie nie mam miejsca na te dwie śrubki które są przy kablu ;//. a jak mam zainstalowane sterowniki grafy i kabel się poluzuje, to monitor się wyłącza..tzn gaśnie i świeci się pomarańczowa lampka-dlatego muszę robi tryb awaryjny itd...

Co zrobić żeby obraz nie drżał? przykleić kabel na super glue :D ?
bo obecnie nie mam funduszy żeby kupować matryce-no chyba,że innego wyjścia nie będzie...
Ostatnio zmieniony 19 lut 2012, 15:07 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu, pisowni, dodałem polskie znaki diakrytyczne.

Awatar użytkownika
voluu

Ekspert
Kontaktowanie:

obraz na monitorzy drży

Post19 lut 2012, 14:25

To nie wina laptopa skoro na LCD działa normalnie. Gdy Ci się kabel poluzuje spróbuj kombinacji klawiszy Fn + klawisz odpowiadający za przełączenie obrazu na zewnętrzny monitor (u mnie w Asusie to F8) - musisz poszukać który to. Szukaj na klawiszach F (u góry).
Obrazek
Sounds Better

Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+

• Reklama

Wróć do „Problemy”