Dwa czarne paski na górze i na dole ekranu.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Zunri

Użytkownik

Post05 gru 2009, 23:56

Witam,mam problem z monitorem,mianowicie np wchodzę otwieram przeglądarkę,i w długości przeglądarki mam dwa czarne paski tak jakby przeglądarka się kurczy i na górze i na dole mam dwa czarne paski np po 3 cm. Mam Monitor 17 Flatron LG.

@EDIT zaraz zapodam screena i zobaczycie.

-- mniej niż minutę temu --

Coś takiego i takie dwa paski i kurczą się do siebie

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 06 gru 2009, 00:15 przez koleś git, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmieniłem tytuł

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Post06 gru 2009, 00:16

Zobacz w ustawieniach monitora, każdy je ma. Musisz mieć jakiś przycisk odpowiadający za ustawienia na monitorze. Tam poszukaj w opcjach, i powiększ obraz.
Edit: Te paski wyglądają, tak jak na screenie, czyli takie jakby po sprayowane ?
Pozdrawiam, koleś git

Zunri

Użytkownik

Re: Dwa czarne paski na górze i na dole ekranu.

Post06 gru 2009, 00:19

jak każdy ma chyba mnie nie rozumiesz ja mam czasami tak że np normalnie czyli bez pasków czarnych na górze a czasami mi się wali i wyskakują takie paski nie rozumiesz mnie... rozumiem Cię są paski na 1 cm a nie na 5,6 cm -,-

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post06 gru 2009, 00:41

Może to być kwestia uszkodzenia elektroniki monitora.

Aby w 100% mieć pewność należy:
- sprawdzić w opcjach sterownika karty graficznej czy nie jest ustawiony tryb widescreen,
- w monitorach CRT LG użyj opcji demagnetyzacji maski (ikonka pioruna lub podobnie w menu OSD)
- zastosuj tryb Automatycznego dostosowania ekranu poprzez menu OSD,
- zdiagnozować monitor na innym sprzęcie, podłączyć go i sprawdzić jak na innej konfiguracji sytuacja wygląda.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
rosłon

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post06 gru 2009, 19:43

najlepiej sprawdź na innym komputerze,miałem kiedyś też flatrona i robił się różowy obraz na 60% to uszkodzenie monitora
Obrazek
POZDRAWIAM ROSŁON

• Reklama

Wróć do „Problemy”