Dwie pozycje Ashampoo Burning na liście programów

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post16 paź 2013, 13:39

Cześć. Ja zwracam się do was z prośbą o pomoc bo mam taki oto problem.
Dotyczy programu do wypalania Ashampoo Burning Studio 6 Free.
Nie tak dawno była nowsza wersja 6.84 więc zaktualizowałem, ale dopiero teraz zauważyłem że na liście Dodaj lub usuń programy Panelu sterowania są aż dwie wersje 6.84 oraz 6.83: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Z początku chciałem po prostu usunąć starszą wersję, ale pomyślałem że wersje mogą mieć jeden instalator więc usunięcie mogłoby skutkować usunięciem całego narzędzia i faktycznie w odpowiednim kluczu rejestru Uninstall widzę tylko jeden taki wpis.
W ostateczności mógłbym też zainstalować od nowa.

Poradźcie jak uporać się z jedną z tych zbędnych wersji i ją usunąć bez usuwania całego programu ? :)

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post16 paź 2013, 14:25

Witam . Proponuję usunąć dwie wersje tego programu za pomocą np.Revo Uninstaller .Następnie wyczyścić rejesrt za pomocą CCleaner i ponownie zainstalować program .
Nie które programy powinny być odinstalowane przed instalacją nowej wersji inne same sobie z tym radzą .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post16 paź 2013, 20:41

Ciekawe, bo Revo Uninstaller pokazuje dwie wersje Ashampoo. Czyli, że są jednak również dwa oddzielne deinstalatory.
Czy więc usunięcie starszej z nich będzie dobrym rozwiązaniem ? ;)

Muszę powiedzieć, że nic mi też nie wiadomo by przed aktualizacją Ashampoo trzeba było odinstalować poprzednią wersję ?
Możesz napisać skąd masz te dane ?

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post16 paź 2013, 22:02

manitu pisze:Muszę powiedzieć, że nic mi też nie wiadomo by przed aktualizacją Ashampoo trzeba było odinstalować poprzednią wersję ?
Możesz napisać skąd masz te dane ?

To wynika z twojego postu . Jak zainstalowałeś nowszą wersję programu a starsza pozostała to znaczy , że trzeba ją usunąć . Bo po co ci dwie wersje programu ?
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post16 paź 2013, 22:43

Ano właśnie i tu jest ten haczyk, a ja póki co jasnowidzem nie jestem no bo niby skąd miałem wiedzieć, że tak się stanie ? :pray:

Już jest w porządku dzięki przyjacielu, odinstalowałem w Revo obie wersje, bo się okazało, że ta 6.84 jest nie w tej lokalizacji co trzeba. I zainstalowałem na nowo. Jest dobrze. :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”