Wiem, że jestem staromodna, ale wolałabym XP. Bo ten system jest bardziej stabilny niż Windows 7. Mam siódemkę od niecałego roku i mam już za sobą z pięć reinstalacji systemu, raz do niej doszło, bo kontynuowałam instalację gry mimo niepodpisanego sterownika, a na XP ostatnia reinstalacja była prawie trzy lata temu.
Fakt, jest coś takiego, jak tryb XP, ale w droższych dystrybucjach Windows 7. W Home Premium można liczyć tylko na tryb zgodności, który nie zawsze działa.
Używanie pewnych programów, zgodnych z Windows XP, np. jednego programu do czyszczenia rejestru, może zaszkodzić.
Niektóre programy i gry mogą nie działać.
XP będzie wspierane do 2014, więc na razie, jak dla mnie, możesz się wstrzymać z zakupem siódemki.
Na moim drugim kompie mam XP i nie zamierzam kupować siódemki.
Na tym kompie musiałam ją zainstalować, bo była potrzebna reinstalacja systemu, a mój brat zgubił płytki z instalką XP.
Siódemka dopiero raczkuje. Może kiedyś wyeliminują w niej błędy, które są obecnie.
Dylemat - Jaki System Zainstalować.
- stukot
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
- greh
- Kontaktowanie:
stukot pisze:Wiem, że jestem staromodna, ale wolałabym XP
Niedługo koniec wsparcia więc będziesz staromodna.

stukot pisze:mam już za sobą z pięć reinstalacji systemu

stukot pisze:raz do niej doszło, bo kontynuowałam instalację gry mimo niepodpisanego sterownika
Chyba nie tylko przez sterownik...

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
- stukot
greh pisze:Chyba nie tylko przez sterownik...
Greh, tak się składa, że wówczas reinstalację spowodował głupi, niepodpisany sterownik od gry TrackMania Nations EWC. :/
Nie mogłam uruchomić kompa, przywrócić systemu, ani go naprawić, więc reinstalacja systemu była koniecznością.

Pozdrawiam, Joanna
-
To ja już sam nie wiem co mam robić, ale chyba najlepszym wyjściem będzie zainstalowanie 7 i przetestowanie jej, najwyżej wrócę na XP jak będzie coś nie tak.
- XMan
Jak masz kasę to dokup 2 GB RAM-u i zainstaluj Windows 7 64 bit 
Komputer będzie hulać
2 GB to za mało, ja mam więcej na Windows XP.
kliknij aby powiększyć :
Możesz sprawdzić po dołożeniu pamięci obecny system czyli Windows XP a później zainstalować Windows 7.

Komputer będzie hulać

2 GB to za mało, ja mam więcej na Windows XP.
kliknij aby powiększyć :
Możesz sprawdzić po dołożeniu pamięci obecny system czyli Windows XP a później zainstalować Windows 7.
-
czemu za mało? za kilka miechów jak będzie kasa to dokupię, a 32bitowego nie chce mi się instalować, żeby późnej robić formata jak będzie 4 GB Ramu 

- stukot
Anonymous1g, przemyślałam wszystko. XP jest lepsze, ale kiedyś się skończy. Windows 7 jest systemem przyszłościowym.
Gdybym mogła, to zrobiłabym upgrade Windows XP do Windows 7 32-bit. I wymieniłabym tam RAM. Oraz dołożyłabym lub zmieniła twardy dysk.
Jednak to na razie jest w sferze marzeń.
Jednak faktem jest to, że moją siódemkę reinstalowałam wiele razy, a na XP nieraz udało mi się uniknąć formatu. Bo udzielono mi pomocy na tym forum.
Siódemka jest problematyczna. U mnie wystarczy np. wyłączyć ochronę systemu, aby popsuło się przywracanie systemu, bo występuje jakiś błąd. Może tylko u mnie, ale punkty przywracania muszę usuwać ręcznie.
Więc, mimo że mam sentyment do XP, to zainwestuj w siódemkę.
XP to przeżytek.
I uważaj, bo siódemkę bardzo łatwo położyć. :/
Zresztą, jak będziesz miał jakieś problemy z siódemką, to zawsze możesz liczyć na pomoc na tym forum. Mi nieraz pomogli.
Trzeba zainwestować na przyszłość, a nie trzymać się tego, co będzie niedługo przeszłością.
Co do RAM jak będziesz miał go trochę więcej, to z kompem może być lepiej. Może być szybszy. To zależy od tego, jaki będziesz miał system 32- czy 64-bitowy.
Aha, możesz chyba zrobić upgrade XP do Windows 7. Tyle, że jak XP masz 32-bitowy, to siódemka chyba też powinna być taka.
Gdybym mogła, to zrobiłabym upgrade Windows XP do Windows 7 32-bit. I wymieniłabym tam RAM. Oraz dołożyłabym lub zmieniła twardy dysk.
Jednak to na razie jest w sferze marzeń.

Jednak faktem jest to, że moją siódemkę reinstalowałam wiele razy, a na XP nieraz udało mi się uniknąć formatu. Bo udzielono mi pomocy na tym forum.
Siódemka jest problematyczna. U mnie wystarczy np. wyłączyć ochronę systemu, aby popsuło się przywracanie systemu, bo występuje jakiś błąd. Może tylko u mnie, ale punkty przywracania muszę usuwać ręcznie.
Więc, mimo że mam sentyment do XP, to zainwestuj w siódemkę.
XP to przeżytek.
I uważaj, bo siódemkę bardzo łatwo położyć. :/
Zresztą, jak będziesz miał jakieś problemy z siódemką, to zawsze możesz liczyć na pomoc na tym forum. Mi nieraz pomogli.

Trzeba zainwestować na przyszłość, a nie trzymać się tego, co będzie niedługo przeszłością.
Co do RAM jak będziesz miał go trochę więcej, to z kompem może być lepiej. Może być szybszy. To zależy od tego, jaki będziesz miał system 32- czy 64-bitowy.
Aha, możesz chyba zrobić upgrade XP do Windows 7. Tyle, że jak XP masz 32-bitowy, to siódemka chyba też powinna być taka.
Pozdrawiam, Joanna
-
Teraz to jednak zainstaluje XP, jak zys mnie tak podsyciła tym ze tobie gry nie działają i ze system się wali, na siedem jeszcze przyjdzie czas, ale dzisiaj stawiam na komfort gry i bez awaryjność
.

- greh
- Kontaktowanie:
Tylko nie płacz za kilka chwil, że XP już się nie aktualizuje.
Windows 7 ani razu mi się nie sypnął, no ale ja jednak używam go z rozwagą i zgodnie z instrukcją.
Windows 7 ani razu mi się nie sypnął, no ale ja jednak używam go z rozwagą i zgodnie z instrukcją.

-
Zainstalowałem jednak windows 7 32 bity ultimate, po dogłębnej optymalizacji ale jeszcze nie calej, zjada mi na starcie 400 ramu to prawie tyle samo co xp
- Luk@sz_root
- Kontaktowanie:
A system jest chociaż oryginalny?
We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget.

-
Łukasz pisze:A system jest chociaż oryginalny?
Pewnie ze tak
-
- Reklama