witam. Kupiłem niedawno nowy monitor 23" Siemens LSL 3230T i od tego momentu mam że tak powiem dziwne kolory, dodaje linki do screenów które zrobiłem na youtubie na filmie ustawionym na HD 920p, dodam że moja karta graficzna to GeForce 9800GT 1024MB mam najnowsze stery. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników oraz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników prosze o bardzo szybko odpowiedz
Dziwne kolory monitora
- seba86mu
Dziwne kolory monitora
Co masz na myśli pisząc dziwne kolory ?
Chodzi o ten niebieski ?
Na wszystkich filmach tak jest ? Tylko na filmach ?
Jakie kodeki masz zainstalowane ?
Zmieniałeś sterowniki karty graficznej ?
Chodzi o ten niebieski ?
Na wszystkich filmach tak jest ? Tylko na filmach ?
Jakie kodeki masz zainstalowane ?
Zmieniałeś sterowniki karty graficznej ?
- leon1956
Dziwne kolory monitora
Witam . Wydaje mi się że ten temat to ściema / żart . Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poza tym
Poza tym
to model z 2009r.chybaoptimus1234 pisze:witam. Kupiłem niedawno nowy monitor 23" Siemens LSL 3230T
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Dziwne kolory monitora
wszystkie filmy, na niebieskim przykladzie bylo najłatwiej pokazać, chodzi o to ze jakos jest tak kiepska ze praktycznie piksele widać. mam K-Lite kodek pack jak zawsze, sterownikami też się bawiłem i nic. Może to poprostu monitor umiera?
-- 28 kwi 2013, 20:56 --
nowy u mnie a nie nowy jako produkcja, jak nie rozumiesz o co chodzi to sie nie odzywaj leon1956
-- 28 kwi 2013, 20:56 --
nowy u mnie a nie nowy jako produkcja, jak nie rozumiesz o co chodzi to sie nie odzywaj leon1956
- leon1956
Dziwne kolory monitora
Sorry , ale od razu nie napisałeś w czym problem stąd moje wątpliwości . Ze screenów trudno się połapać . Nie zawsze najnowsze sterowniki są najlepsze . Spróbuj podłączyć monitor do innego kompa . Wtedy okaże się czy to wina monitora .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
- LupeR
Dziwne kolory monitora
optimus1234 pisze:mam że tak powiem dziwne kolory
Wszystkie kolory na screenach są prawidłowe,co do niebieskiego filmiku także jest ok.ponieważ ten filmik tak wygląda.Jeżeli chodzi o pikselizację to ten materiał ma taką kiepską jakość,porównałem twoje zdjęcie z moimi i nie widzę nieprawidłowości.
Twoje:
optimus1234 pisze: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników oraz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników prosze o bardzo szybko odpowiedz
Moje:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
optimus1234 pisze:Kupiłem niedawno nowy monitor 23" Siemens LSL 3230T i od tego momentu
Jaki miałeś wcześniej monitor? LCD? Z jaką rozdzielczością?
Daj screena z tej lokalizacji(HD) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Dziwne kolory monitora
na drugim mieszkaniu oglądałem ten koncert setki razy na monitorze Samsung ( nie pamietam teraz dokladnego modelu ) 23" ta sama rozdzielczosc i obraz był idealny, duzo lepszy nawet niz u Ciebie na tych screenach co przesłałes, ponadto na filmach HD ściagnetych z neta też jakość jest bardzo kiepska
- seba86mu
Dziwne kolory monitora
Jaką masz ustawioną rozdzielczość ekranu ? 1920x1080 ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Dziwne kolory monitora
W ustawieniach monitora jest możliwość sprawdzenia informacji o aktualnej rozdzielczości i odświeżaniu. Proponuję tutaj sprawdzić co pokazuje. Zmień w nim kontrast jeśli można. Nie używaj ustawień dynamicznych lecz statycznych np na Movie.
-
- Reklama