Dziwne rzeczy z przednim panelem - dźwięk źle działa
-
Witam. Posiadam obudowę Gladius 800. Ma ona z przodu 2x usb 1 esata oraz wejście mikro oraz słuchawki/głośniki. Problem polega na tym że po podłączeniu słuchawek system wariuje - Windows 7. To od Realtek HD centrum czy chce potwierdzić że to słuchawki i tak 2 razy a za 3 bierze inne niż słuchawki np mikrofon xd. Oczywiście z tyłu chodzi ładnie. Natomiast teraz z przodu jak ustawie i dam głośność w programie audio na full i słuchawki to słychać coś w oddali. Może wejście się popsuło jednak mam dziwną rzecz zauważyłem. Gdy odpalam Linuksa i mam słuchawki dźwięk jest. To znaczy brzęczy ale chwile pokręcę i ładnie czysto gra. Coś tu dziwnego się dzieje.
Ostatnio zmieniony 09 sie 2012, 12:45 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu.
Powód: korekta tytułu tematu.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Dziwne rzeczy z przednim panelem - dzwięk
Sprawdzałeś to co najprostsze czyli reinstalacje sterownika od karty dzwiękowej?
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Dziwne rzeczy z przednim panelem - dzwięk
Eee naprawdę dziwne. Bo chodzi o to że do nie dawna nie miałem problemów z tym przednim panelem. Dopiero jakiś czas później zaczynałem mieć problemy. I myślałem że może wejście się uszkodziło czy coś. No nic za aktualizowałem i działa. Chociaż myślałem, że skoro działało na tym co miałem to że problem leży gdzie indziej. Dziękuję za pomoc.
- XMan
Realtek HD
Brak dżwięku na panelu przednim komputera.
Prawidłowa konfiguracja sterowników Realtek HD Audio
Screeny pochodzą z Windows XP.
Na Windows 7 panel sterowników wygląda inaczej ale ustawienia są te same, szukaj w opcjach.
djkamil09061991 pisze:Sprawdzałeś to co najprostsze czyli reinstalacje sterownika od karty dzwiękowej?
Po reinstalacji sterowników również powinny być domyślne ustawienia ale często trzeba zaznaczyć
v Wyłącz wykrywanie gniazda panela przedniego.
Błąd w przetłumaczeniu, powinno być Włącz...
-
- Reklama