Dziwne zachowanie Myszki komputerowej

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
mikroeis

Użytkownik

Post02 cze 2011, 21:18

Witam. Mam dosc nietypowy problem z myszką. DZis dostalem steelseries kinzu , wszystko ladnie pieknie podlaczam i znowu mam te dziwne przyspieszenie , znowu poniewaz juz to kiedys mialem, chodzi o nietypowe zachowanie myszy. Podlaczam myszke wchodze w gre - cs 1.6 i gdy robie szybkie ruchy np sie obracam do tylu bo ktos do mnie strzela w plecy to myszka zapiernicza wogle sie obraca 2x dalej niz chcem a jak robie wolne ruchy np celuje w glowe albo sciagam full auto myszką w dół to normalnie jest odwrotnie bo prawie wogle sie nie przemieszcza ,czuje ze ide powoli myszka na dol na podkladce a ona sie przemiesci polowe tego co ja na podkladce zrobie a jak zrobie szybki ruch to jeszcze doda 2x tego co zrobie na podkladce robie wolne ruchy to jeszcze wolniej dziala a jak robie szybki ruch to jeszcze szybciej pojdzie .. ciagle cos dodaje od siebie . Na pewno nie jest to ta zwykla akceleracja myszki ! mam na to komendy w steamie na ta akceleracje zwykłą i zawsze bylo ok, nie jest to wina myszki poprzednia myszka zachowuje sie tak samo , kiedys na tej starej tez takie cos bylo ale zmniejszylem czulosc i albo sie przyzwyczailem albo to sie samo zredukowalo. od pol roku mam inny monitor 17 cali samsung sync master 757dfx i problem sie powtarza po raz 3 , kiedys mialem podobny monitor ale LG i nie bylo tak ani razu , juz nie ogarniam o co chodzi nie moge grac esla .. moge sobie wejsc jedynie na ffa a i tak nie cuzje przyjemnosci z gry ,, czuje jakbym nie mial wgl kontroli nad myszka ja zrobie tak a ona i tak pojdzie gdzie indziej . precyzje wskaznika mam zaznaczona , nic nie zmienialem bylo ok a nagle sie zmienilo ... mousefixa nie uzywam i nie bd instalowal bo juz kiedys robilem i nic nie dalo , formaty tez nie pomagaja , usuniecie myszy z menadzera urzadzen rowniez , zainstalowanie sterownikow tez nic nie daje , nie wiem o co chodzi jakas negatywna akceleracja. np robie od lewej strony podkladki do prawej strony ruch powolnym rownym tempem obracam sie mniej wiecej 180 stopni , zrobie szybki ruch to zrobie 360 ... a jak zrobie na maxa powoli np jakbym minute az jechal po tej podkladce to zrobie z 90 stopni xD POMOCY

-- 02 cze 2011, 21:18 --

tak z tą minuta to przesadzilem ale np 10 sekund , a i myszka zachowuje sie tak samo na pulpicie
Ostatnio zmieniony 02 cze 2011, 21:35 przez greh, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa tematu

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

problem z myszką ;/

Post02 cze 2011, 21:18

Nie czytałem ale widze ze chodzi o cs :P próbowałeś wyłączyć akceleracje wsteczną??:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

mikroeis

Użytkownik

problem z myszką ;/

Post02 cze 2011, 21:28

przeciez juz mowilem , nie chodzi o zwykla akceleracje .. na tą zawsze mialem komendy wpisane w steamie .. tu chodzi o cos zupelnie innego nie wiem moze to odwrotnosc akceleracji wstecznej nie ogarniam tego nawet nie da sie opisac zachowania myszy

-- 02 cze 2011, 21:28 --

a i jeszcze dodam , ze razem z tym zachowanie myszki zawsze sie pojawia taki trzezwy obraz .. jakby pikseli było mniej niz zawsze. taki obraz rzucajacy sie w oczy

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post04 cze 2011, 02:25

Witam

Moje propozycje:
1. Wyczyść myszkę tzn jej sensor
2. Zobacz w całkowitych ciemnościach, z dala od źródła światła. Kiedyś miałem myszkę Samsunga co wariowała jak lampka nad nią świeciła
3. Reinstalacja myszki poprzez menedżer urządzeń ale tutaj musisz się upewnić czy się w razie czego dostaniesz do niego poprzez użycie klawiatury.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”