Dziwny problem tuż po zmianie pasty.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
heros1303

Stały bywalec

Post19 cze 2012, 22:10

Witam otóż tak jak pisałem wcześniej zmieniłem ową pastę. No i teraz mam dziwny problem. Otóż po podłączeniu kompa do gniazdka sam rusza. Tak samo jak na zasilaczu przesunę przycisk i po podłączeniu go znów wezmę na 1 to po chwili sam z siebie załącza. Czy coś źle zrobiłem? Jeszcze jak odpaliłem po zmianie pasty miałem dziwny rzecz Win7 nie chciał się załączyć a po ponownym uruchomieniu pc mogłem dać opcję naprawy. Co też wziąłem. No i coś tam szukał i dostałem bluescreen. Może gdzieś ta STG-2 spadła tylko nie wiem gdzieś na płycie. Choć ponoć ona jest nie przewodząca prąd więc.
Problem z samo włączaniem rozwiązałem. Teraz tylko Ram bo na jednym rusza. A mam 3. To też załatwiłem i działa. Tylko tak spytam załóżmy że mimo posprzątania pasty z procesora nadmiar po krawędziach a zostanie trochę to czy może to czymś grozić skoro sama pasta jest nie przewodząca prądu rzekom STG-2?
Ostatnio zmieniony 19 cze 2012, 22:26 przez heros1303, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post19 cze 2012, 22:25

Heh, nakręciłeś, to mam rozumieć, że samowłączanie naprawione? A o co chodzi w takim razie z ramem?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

heros1303

Stały bywalec

Post19 cze 2012, 22:28

To też załatwiłem i działa. Tylko tak spytam załóżmy że mimo posprzątania pasty z procesora nadmiar po krawędziach a zostanie trochę to czy może to czymś grozić skoro sama pasta jest nie przewodząca prądu rzekom STG-2?

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post19 cze 2012, 22:41

STG-2 faktycznie nie przewodzi prądu chociaż z tego co pamiętam producent nie podaje składu. Są dwa wyjścia, albo jakiś kurz może zawilgocony lub inna drobina przewodziła prąd albo jednak pasta jest oszukana :) co można zawsze miernikiem elektrycznym sprawdzić.

• Reklama

Wróć do „Problemy”