Witam otóż tak jak pisałem wcześniej zmieniłem ową pastę. No i teraz mam dziwny problem. Otóż po podłączeniu kompa do gniazdka sam rusza. Tak samo jak na zasilaczu przesunę przycisk i po podłączeniu go znów wezmę na 1 to po chwili sam z siebie załącza. Czy coś źle zrobiłem? Jeszcze jak odpaliłem po zmianie pasty miałem dziwny rzecz Win7 nie chciał się załączyć a po ponownym uruchomieniu pc mogłem dać opcję naprawy. Co też wziąłem. No i coś tam szukał i dostałem bluescreen. Może gdzieś ta STG-2 spadła tylko nie wiem gdzieś na płycie. Choć ponoć ona jest nie przewodząca prąd więc.
Problem z samo włączaniem rozwiązałem. Teraz tylko Ram bo na jednym rusza. A mam 3. To też załatwiłem i działa. Tylko tak spytam załóżmy że mimo posprzątania pasty z procesora nadmiar po krawędziach a zostanie trochę to czy może to czymś grozić skoro sama pasta jest nie przewodząca prądu rzekom STG-2?
Dziwny problem tuż po zmianie pasty.
-
Ostatnio zmieniony 19 cze 2012, 22:26 przez heros1303, łącznie zmieniany 1 raz.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Heh, nakręciłeś, to mam rozumieć, że samowłączanie naprawione? A o co chodzi w takim razie z ramem?
-
To też załatwiłem i działa. Tylko tak spytam załóżmy że mimo posprzątania pasty z procesora nadmiar po krawędziach a zostanie trochę to czy może to czymś grozić skoro sama pasta jest nie przewodząca prądu rzekom STG-2?
- lewy
STG-2 faktycznie nie przewodzi prądu chociaż z tego co pamiętam producent nie podaje składu. Są dwa wyjścia, albo jakiś kurz może zawilgocony lub inna drobina przewodziła prąd albo jednak pasta jest oszukana
co można zawsze miernikiem elektrycznym sprawdzić.

-
- Reklama