dziwny problem z internetem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
kasiauliasz

Użytkownik

Post20 cze 2012, 18:11

Mam nadzieję, że znajdę tutaj pomoc dot. mojego problemu z internetem. Od razu mówię, że jestem w tych sprawach zielona więc liczę na wyrozumiałość.
Internet mam radiowy, komputer stacjonarny jest połączony z anteną, która jest bezpośrednio skierowana na nadajnik (nie ma żadnych przeszkód). Jednak kupiłam modem i router, żeby mieć połączenie na laptopie w całym domu, a nie tylko w niektórych miejscach. Pierwszy tydzień wszystko chodziło bez zastrzeżeń, jakość sygnału wcale się nie pogorszyła ani nic. Router+modem połączone z komputerem stacjonarnym i anteną od internetu. Internet chodził w całym domu i na laptopie i na ipodach i na telefonach. Od 2 dni na stacjonarnym komputerze chodzi bez zmian, wszystko okej. Natomiast i na laptopie i na ipodach jest połączenie z internetem i świetny sygnał, ale sam internet nie chodzi... Nie wiem co to może być. Liczę na czyjąś pomoc i zrozumienie mnie, że kompletnie się na niczym nie znam.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post20 cze 2012, 19:22

Cześć, sprawdź proszę na innych DNSach, np na OpenDNS

208.67.222.222
208.67.220.220
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

kasiauliasz