Dziwny problem z laptopem/ błąd 0xc00000e9

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Exbitz

Użytkownik

Post05 mar 2017, 13:33

Mam problem z laptopem. Zaczęło się od padniętego dysku (wywalał blue screeny za to odpowiedzialne, po podpięciu do innych komputerów również nie działał), który wymieniłem na nowy. System się elegancko zainstalował, wszystko działa, więc oddałem go komu trzeba. Kilka dni później okazuje się, że znowu system nie startuje, pojawił się błąd:

Kod: Zaznacz cały

Recovery
There was a problem with device connected to your PC
An unexpected I/O error has occurred
Error code: [b]0xc00000e9[b]

Oczywiście restart i ponowna próba nie przynoszą skutku. Spróbowałem więc jeszcze raz przeinstalować system, pierwsze co zauważyłem że instalator nie pozwala sformatować żadnej partycji, mimo że poprzednim razem nie było z tym żadnych problemów. Spróbowałem więc zainstalować na jednej która była czysta, pliki się dobrze skopiowały, ale później wyskoczył komunikat:

Kod: Zaznacz cały

"[b]The computer restart unexpectedelly or ecountered an unexpected error. Windows instalation cannot proceed. To install Windows, click "OK" to restart the computer and then restart the instalation[/b]"
.
To się pojawia za każdym razem, próbowałem kilka razy i dalej to samo. Bez zmian.

Nie mam pojęcia o co może chodzić, najpierw dysk był uszkodzony, wymiana wydawało się że pomogła, system działał dobrze, sam kilka godzin używałem laptopa i nic mnie nie zaniepokoiło. A teraz to. Nie pozostaje mi nic innego niż prosić o pomoc, nie mam pojęcia co mogę zrobić w tej sytuacji.

Lenovo G500s, Windows 10 x64

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Kontaktowanie:

Post05 mar 2017, 14:04

Problem może być z rejestrem systemowym,uległ uszkodzeniu. :think:
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Exbitz

Użytkownik

Post06 mar 2017, 09:47

W takim razie dlaczego nie mogę podczas instalacji sformatować partycji ani normalnie zainstalować systemu? Rejestr nic do tego nie ma przecież.

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post07 mar 2017, 14:38

Tu może być problem sprzętowy, RAM, most(jeśli to laptop).
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

• Reklama

Wróć do „Problemy”