Nagle u mnie dźwięk przestał być odtwarzany prawidłowo. Nie działają dźwięki w programie Fcleaner, ani w grach typu
catch me up- z justgames.ch. Jak włączyłam właściwości cyfrowe urządzenia audio (S/PDIF), to okazało się, że ono
nie działa prawidłowo. Jak wchodzę na zakładkę: które z poniższych formatów odbiornik cyfrowy może zdekodować i są zaznaczone: DTS Audio, Dolby Digital, Microsoft WMA Pro Audio i klikam na: testuj, to z odbiornika nie rozlega się żaden dźwięk. Częstotliwość próbkowania, nie wiem co to jest

Dźwięki systemowe są poprawnie odtwarzane.
Ostatnio miałam kodeki Pixie Codec Pack (one się automatycznie instalują w czasie instalacji Radiotrakera i Audials One), potem doinstalowałam K Lite Codec Pack dla systemu 64-bitowego (cosik_ktosik mi je polecił) i nadal było źle. Odinstalowałam Pixie Codec Pack, ponownie uruchomiłam kompa i nadal było bez zmian. Potem odinstalowałam K Lite Codec Pack, uruchomiłam ponownie kompa, znowu je zainstalowałam, znów zrobiłam restart i bez zmian. Miałam też Gom Playera z dodatkowymi kodekami, odinstalowałam go, ale to nic nie pomogło. Ponownie go zainstalowałam, tym razem bez kodeków i nadal niektóre dźwięki nie są poprawnie odtwarzane.
Jak za pomocą Windows Media Player chciałam odtworzyć pliki w formacie wave, to pojawiła się informacja, że ten program nie może odtworzyć pliku, bo wystąpił problem z urządzeniem dźwiękowym. Urządzenie dźwiękowe może nie być zainstalowane na komputerze, może być ono używane przez inny program lub może nie działać prawidłowo.Skoro WMP nie radził sobie z tymi plikami, to skojarzyłam je z Jet Audio Player. Ten program i inne, bez problemu odtwarzają pliki audio.
Mam sporo playerów, ale na ogół jak instaluję nowy program, to nie kojarzę go plikami audio.
Ostatnio przeskanowałam mojego kompa Spyware Doctorem z modułem anti-wirus (wykrył jednego wirusa), Mbam (nic nie wykryło), Super Anti Spyware Free (wykrył sporo wirusów w programie Ultimate Player- więc go odinstalowałam), dr web cure it (nic nie wykrył i naprawił host) i moim antywirusem (nie wykrył żadnej infekcji). Jakiś czas temu przeskanowałam kompa OTL i on też nie wykrył. Czyli to raczej nie sprawka wirusów.
Nic nie zmieniałam w moim kompie, tylko odinstalowałam Argente Registry Cleaner- uruchomiłam ten program, ale nie wprowadziłam przy jego użyciu żadnych zmian, bo nie znam tego programu i bałam się, że położę system.
Mój komp działa bez zarzutu, ale nie odtwarza niektórych dźwięków. Jeśli chodzi o Fcleaner, to dźwięk, uruchamiany w czasie czyszczenia był raczej irytujący, ale brak mi dźwięków w grach ze strony justgames.ch. Nie działa też dźwięk, jak przychodzą do mnie nowe wiadomości w AQQ. Ostatnio zainstalowałam ten program, ale na początku nie było żadnych problemów z dźwiękiem, wszystko nagle się popsuło.
Próbowałam zaktualizować sterownik do tego felernego urządzenia, ale pojawiła się informacja, że jest on aktualny.
Moje urządzenie audio, jest ponoć zgodne ze standardem High Definition Audio.
Naprawdę nie wiem, co się popsuło.
Aha, ostatnio próbowałam dodać jakieś wpisy do rejestru, naprawiające skojarzenia z plikami audio, ale mi się nie udało. Pomógł mi cosik_ktosik, ale nadal było bez zmian. Ostatni program, jaki zainstalowałam, to AQQ, ale na początku wszystko było okey. Nie chcę usuwać AQQ, fajnie używa mi się tego komunikatora.