Posiadam 3 letni składany PC, Win7. Do tej pory zero formatów, grzebania, biosów itd. i tak się nie znam a nie było potrzeby bo świetnie chodzi bez większych błędów.
Od kilku dni w 1 grze, zaczęły występować jakieś bugi np. z mapą, paskami, okienkami ciągle coś znika albo przebija itd. Kilka razy również crashe do pulpitu. Myślałem, że to wina addonów do gry, ale przez 3 lata działały. Również od jakiegoś czasu wyskakuje okienko "Eksplorator windows przestał działać". Klikam, mignie ekran i się ładuje na nowo pulpit, ikonki, łączy z internetem itd.
Zawszę czyszczę PC, nie zawalam go, usuwam na bieżąco niepotrzebne pliki, używam jakichś programów do sterowników/optymalizacji, nie ściągam byle czego z internetu.
Sprawdziłem systemowy "Podgląd Zdarzeń". Sporo błędów, ale nie umiem rozszyfrować o co chodzi i jak je naprawić. Robiłem jakiś skan w "cmd" plików systemowych chyba, ale nic nie wykryło, wirusów też brak.
Nie chcę robić format. bo to taka ostateczność, którą z reguły większość robi z braku wiedzy potrzebnej by ręcznie naprawić problemy. Też jej nie mam dlatego liczę na waszą pomoc, z góry dzięki. Jeśli trzeba coś podać więcej to dajcie znać tylko po prostemu jeśli łaska bo ja zielony

Pozdrawiam.