Witam. Ponieważ dalej nie wiem co jest grane... czary mary jakieś u mnie. Być może ten nowy monitor jest zepsuty?... Oddałem grafikeę na gwarancje i stwierdzili że wszystko działa bez problemów. Chociaż raz miałem artefakty w grze a raz takie coś Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
i artefakty
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
monitor: DELL 2414H
po podpięciu HDMI, DP, czy miniDP lub nawet DVI monitor dostaje sygnał ale po dostaniu syg. zapada w śpiączkę, ponieważ przed podłączeniem jest komunikat że brak kabla więc podłączyłem i zmienił się komunikat na "entering pawer save mode" więc sygnał ma ale usypia... Aktualnie działa mi tylko na zintegrowanej DVI-HDMI, lecz bywa tak że jak lekko ruszę kabelkiem przy monitorze lub samym monitorem ekran gaśnie i wpada w "entering save mode" a jak znowu lekko ruszę to nagle pojawia się obraz.. nie mam pojęcia co jest uszkodzone, nie wiem co mam reklamować, kable są dobre, nowe kable, dobrze dociśnięte, komputer wyłączony(rozładowanie kondensatorów w monitorze) i włączony po nowym podłączeniu kabla, i co zmiana rodzaju kabla to komputer off.
Dodam jeszcze że po tym jak karta wróciła z nieuznanej gwarancji to nie działało nawet poł. DP-miniDP, a przed wysłaniem do sklepu działało...
podłączyłem monitor DELL starszego modelu, i nie działa DP ani HDMI-DVI, ale sygnał dostaje bo przed zniknięciem komunikatu "no cable" zmienia się po podłączeniu na "entering power save mode"
podłączyłem również do jeszcze innego monitora BENQ na DVI-DVI i to samo entering power save mode
aktualnie działa mi tylko ze zintegrowaną ;/
ma ktoś jakiś pomysł? Może to płyta główna jest zepsuta... jeżeli w biosie wszystko w porządku.
screeny biosu:
dodam jeszcze że sterowniki nie mają nic do rzeczy
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
entering power save mode
- XMan
entering power save mode
aktualnie działa mi tylko ze zintegrowaną ;/
Sprawdzałeś:
http://www.hotfix.pl/zmiana-karty-grafi ... e--a74.htm
-
entering power save mode
dzięki za odpowiedź
nie wiem czy mam taką opcję w biosie żeby wyłączyć zintegrowaną, a jeśli wyłączę zintegrowaną i nie będzie działać zewnętrzna to potem nie będę miał obrazu i nie będę mógł wejść do biosu żeby z powrotem włączyć zintegrowaną
nie wiem czy mam taką opcję w biosie żeby wyłączyć zintegrowaną, a jeśli wyłączę zintegrowaną i nie będzie działać zewnętrzna to potem nie będę miał obrazu i nie będę mógł wejść do biosu żeby z powrotem włączyć zintegrowaną
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
entering power save mode
Podaj jaki masz sprzęt łącznie z zasilaczem (marka i moc).
Integra sama powinna sie wyłączyć po podłączeniu nowej, wiec z tym nie powinno być problemu.
Integra sama powinna sie wyłączyć po podłączeniu nowej, wiec z tym nie powinno być problemu.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
entering power save mode
Procesor i5-3570 3.4GHz
8GB RAM
Płyta Główna: ASrock H61M-S
Grafika: AMD HD7950 3GB DDR5 384bit
Zasilacz: SilentiumPC Deus M1 650W 80-Bronze
integra nie wylacza sie
ponieważ wylaczylem kompa, podlaczylem DP-DP do zew. grafiki i wlaczylem kompa i nie ma obrazu, to na tej samej sesji przy wlaczonym kompie zmienilem na integre i obraz sie wyswietlil
8GB RAM
Płyta Główna: ASrock H61M-S
Grafika: AMD HD7950 3GB DDR5 384bit
Zasilacz: SilentiumPC Deus M1 650W 80-Bronze
integra nie wylacza sie

- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
entering power save mode
Skoro sie nie wylacza to wejdz w bios wejdz w North Bridge Configuration nastepnie zobacz czy wpis Primary Graphics Adapter ma ustawione na PCI Express
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
entering power save mode
aktualnie jest ustawione "Onboard" bo jade na integrze

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
entering power save mode
Kartę sprawdź u kogoś innego. I pytanie czy Masz tam podłączone dodatkowe zasilanie karty?
-
entering power save mode
jest zasilanie 2x8pin
a karte sprawdze w pon
czy zmiana w biosie na pci express i podlaczenie potem kabla do zew. grafiki cos zmieni?
EDIT:
podziałała zmiana na PCI-EXPRESS, nie działa DP-DP ale za to działa chociaż DP-MiniDP i mogę korzystać z mojej grafiki, DP-DP to pewnie nigdy nie rozwiążę tego problemu dopóki nie wymienię kilka części kiedyś, dzięki za pomoc
pozdrawiam
a karte sprawdze w pon
czy zmiana w biosie na pci express i podlaczenie potem kabla do zew. grafiki cos zmieni?
EDIT:
podziałała zmiana na PCI-EXPRESS, nie działa DP-DP ale za to działa chociaż DP-MiniDP i mogę korzystać z mojej grafiki, DP-DP to pewnie nigdy nie rozwiążę tego problemu dopóki nie wymienię kilka części kiedyś, dzięki za pomoc
pozdrawiam
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
entering power save mode
Dziwne to, mega dziwne. I tak bym u kogoś ją sprawdził.
-
- Reklama