Everest Ultimate-IAM, SMTP

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
magdalenaj25

Użytkownik

Post06 paź 2011, 00:10

Witam chłopcy i dziewczyny:). Słuchajcie, dziwna rzecz się zadziała na moim kompie. Odinstalowywałam jakiś tam program do obróbki filmów i coś przycisnęłam, czy może samo to się pojawiło jakoś, w każdym razie zainstalowało mi się IncreditMail. Jakież zdziwienie było, gdy utworzyła się skrzynka pocztowa z danymi mojej kumpeli. Hm, odinstalowałam to coś, ale nadal się zastanawiałam czemu skrzynka była na nią a nie z moimi danymi. Włączyłam Everesta i cóż? W zakładce sieć w pod zakładce o nazwie IAM, odkryłam, że POP3: nazwa użytkownika- mail mojej koleżanki, SMTP: nazwa- jej imię i nazwisko, SMTP: jej adres e-mail. Dlaczego te dane się zmieniły??Jak mam powrócić do swoich danych i czy w ogóle to jest jakiś problem, że akurat ona figuruje jako właściciel skrzynki e-mail a nie ja? O co w ogóle w tym chodzi? Jak ktoś mógłby mi to jakoś w miarę prosto wyjaśnić, to poproszę:))).
Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post06 paź 2011, 01:58

Witam, niby to nic strasznego, ale pytanie skąd te dane się wzięły? Bo najwidoczniej koleżanka musiała używać tego komputera.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post06 paź 2011, 12:00

jak mam powrócić do swoich danych

Jeżeli miałaś utworzony punkt przywracania systemu przed p/w problemem
to - Przywróć mój komputer do wcześniejszego stanu.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

magdalenaj25

Użytkownik

Post06 paź 2011, 20:27

Yhym, tylko, że nie wiem w którym momencie ona to zmieniła, nie przyznaje się:) a fakt, że siedzi na nim często, mogło to być równie dobrze rok temu, więc jeśli użyję ostatniego punktu przywracanie to też pomoże??Za bardzo się w tym nie orientuję, więc proszę, wytłumaczcie mi jak chłopu na miedzy jak to zrobić:)

konto_usuniete

Post06 paź 2011, 21:43

Tu masz opisane jak to zrobić: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Przed tym pozamykaj wszystkie programy.

Najlepiej przywróć go o 7 dni, jeśli masz taki punkt, jeśli nie ma wybierz jeszcze dalszy dzień np. o 8 dni.

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post06 paź 2011, 21:49

Po co cofać?
Autorka nie podała w czym ta poczta się "przestawiła".
Jaki program pocztowy używasz? Może wystarczy utworzyć drugi profil w programie i już będziecie mogły korzystać obie z maila. Ty ze swojego, ona ze swojego.

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

magdalenaj25

Użytkownik

Post07 paź 2011, 00:04

Ok, spróbuję z przywróceniem systemu. Ta poczta to właśnie w żadnym programie zainstalowanym na kompie się nie otworzyła. Po prostu nagle mi jakieś okienko się pojawiło, strona IncrediEmail, czy coś w tym stylu i skrzynka sama się utworzyła. No na pewno coś wcisnęłam, co spowodowało otworzenie się tej strony. Potem zobaczyłam, że to coś zainstalowało się na kompie, więc to odinstalowałam.
Jednakże zaniepokoił mnie fakt, że skrzynka została utworzona nie na moje dane. Zaznaczam, że nigdy nie konfigurowałam sobie np. Outlook'a, korzystam tylko z poczty na o2 i tyle.
E, ona nie ma potrzeby korzystać z poczty na moim kompie. Posiada laptopa, tylko jak korzysta z niego dłużej zwłaszcza po nocach to w końcu jej pada, bo ma problem z wentylacją czy coś. I wtedy siada na mojego kompa, więc ja nie wiem co ona w nocy wyczynia, bo wtedy śpię:))).

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post07 paź 2011, 09:18

Ja bym jeszcze całkiem profilaktycznie pokazał logi z programu OTL.
Logi wrzucasz na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a tutaj jedynie link do wklejki.

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

konto_usuniete

Post07 paź 2011, 13:56

magdalenaj25 pisze:Posiada laptopa, tylko jak korzysta z niego dłużej zwłaszcza po nocach to w końcu jej pada, bo ma problem z wentylacją czy coś.

Niech przeczyści otwory wentylacyjne, najlepiej sprężonym powietrzem i trzyma go na płaskiej powierzchni jak stół.

magdalenaj25 pisze:I wtedy siada na mojego kompa, więc ja nie wiem co ona w nocy wyczynia, bo wtedy śpię:))).

Załóż hasło i po problemie. :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”