Firefox 4.0 brak Ulubionych

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post28 mar 2011, 22:55

Wczoraj jeszcze wszystko było okey z Firefox. A dziś okazało się, że zniknęły ulubione. Ich kilkakrotne importowanie i restarty przeglądarki nic nie dają. Jak czegoś wyszukuję w sieci lub chcę kliknąć na jakiegoś linka, to nie ma normalnego kursora. Nie wiem co się zepsuło, ani jak to naprawić. Teoretycznie mogę użyć Lunascape, ale w niej WOT się popsuł, a jak piszę o jakichś promocjach, to muszę wiedzieć czy dana strona, organizator konkursu lub jego sponsor nie stanowią żadnego zagrożenia.

Aha, jak w Firefox wyłączyć denerwujące skróty klawiaturowe, nieraz coś napiszę, nie patrząc, a potem cały tekst zostaje zaznaczony i może zostać skasowany, lub nagle się cofa. :mrgreen:

I co zrobić, aby obraz nie był przyciemniany, jak usuwam zbędne maile z moich skrzynek pocztowych? Dostaję przeważnie spam. :/

Najgorzej czuję się bez ulubionych. :(

Zmieniłam tylko jedno ustawienie: aby strony internetowe wiedziały, że użytkownik nie chce być śledzony. Jednak zmiana tego ustawienia i restart Firefox nic nie dały.

Tak to wszystko działa bez zarzutu.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Firefox 4.0 się zepsuł.

Post28 mar 2011, 23:26

a kliknij na widok
paski narzędzi

wszystkie ptaszki są

przy pasek zakładek jest ptaszek ?
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Firefox 4.0 się zepsuł.

Post28 mar 2011, 23:29

Janpas, wpierw tego ptaszka nie było, potem zaznaczyłam go, ale to nic nie zmieniło.

Przed chwilą odinstalowałam niekompatybilne wtyczki, które były wyłączone i wróciły ulubione.

Nadal nie ma normalnego kursora, jak chcę kliknąć na jakiegoś linka.
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Firefox 4.0 się zepsuł.

Post28 mar 2011, 23:39

To może jakiś theme (skórkę) Masz co blokuje go?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post28 mar 2011, 23:55

Więc tak, wpierw zmieniłam ustawienia w Firefox, aby zawsze używał klawiszy kursora do nawigacji po stronach. Potem zaktualizowałam Mc Afee Site Advisora i zrestartowałam kompa.

Znów jest prawidłowy kursor. Nie wiem, czemu Firefox się popsuł. :mrgreen:

Co do motywów, to używam Personans. Wczoraj zmieniłam motyw. Dziś przywróciłam poprzedni i wówczas to nic nie dało. Teraz jest już wszystko okey.

Pozostają dwa małe problemy:
- jak wyłączyć skróty klawiaturowe w Firefox- one mi przeszkadzają, bo czasem zaznaczą cały tekst i on może nawet zostać skasowany,
- jak wyłączyć przyciemnianie tła, jak usuwam jakiekolwiek wiadomości z moich skrzynek mailowych? :mrgreen:
Pozdrawiam, Joanna

• Reklama

Wróć do „Problemy”