Witam
Wlasnie zainstalowalem nowego FF i nigdzie nie widze ikony 'Ulubione' ani ikony 'Dodaj do ulubionych'. Wprawdzie zaimportowalem ulubione witryny z IE, ale na pasku zakladek widnieja jako 'Z programu Internet Explorer', a nie 'Ulubione'.
To jakis blad, brak wtyczki czy taka zmiana w FF?
Z gory dzieki za pomoc.
Edit_1: Chcialem sie rowniez dowiedziec dlaczego we wlasciwosciach zakladek, ktore sa folderami witryn nie ma opcji wyswietlania zakladki w postaci menu bocznego? Co ciekawe zakladki, ktore sa pjedynczymi www posiadaja te opcje.
FireFox 6 - gdzie sa Ulubione?
- rokko
- Kontaktowanie:
To jakis blad, brak wtyczki czy taka zmiana w FF?
Przecież od zawsze tak było przy imporcie zakładek, mówię o Firefox 5, 4, 3,5 starszych wersji nie kojarzę zbyt dobrze.
dowiedziec dlaczego we wlasciwosciach zakladek, ktore sa folderami witryn nie ma opcji wyswietlania zakladki w postaci menu bocznego?
Zapytaj twórców Firefoksa

Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
- stukot
Falder, więc tak, ulubionych nie można importować w sposób normalny. W sensie to polecenie zniknęło z menu plik.
Aby importować ulubione w Firefox 6 (i starszym, mam Nightly), trzeba przejść do menu zakładki, wybrać opcję wyświetl wszystkie zakładki, potem wybrać opcję importowanie i kopie zapasowe, rozwinąć ją i wybrać jedną z trzech opcji: importuj zakładki z pliki HTML, eksportuj je do tego pliku i importuj dane z innej przeglądarki, o to zapewne Ci chodzi.
Co do rozszerzenia z dostępem do zakładek, zainstalowanych rozszerzeń, wtyczek, polecam All-in-One Sidebar.
Można je pobrać stąd:
Jest bardzo przydatne.
-- 31 sie 2011, 18:40 --
Falder, co do zakładek, otwieranych jako panel boczny, nie do końca wiem, o co Ci chodzi.
Znalazłam dwa ciekawe rozszerzenia, związane z zakładkami, sama jednak ich nie przetestuję:
- Group/Sort Tabs:, grupujące i sortujące zakładki,
- oraz Sidebar Tabs:
* To rozszerzenie wydaje się być funkcjonalne, ale nie chcę go testować.
I nie mam zielonego pojęcia, czy jest kompatybilne z Twoją wersją Firefox, bo na Firefox Nightly i Pale Moon 6, użyłam rozszerzenia wyłączającego sprawdzanie kompatybilności rozszerzeń z daną wersją przeglądarki.
To rozszerzenie jest zalecane tylko do niestabilnych wersji Firefox, ale zastosowałam je u stabilnej Pale Moon i chyba wszystko jest okey.
Aby importować ulubione w Firefox 6 (i starszym, mam Nightly), trzeba przejść do menu zakładki, wybrać opcję wyświetl wszystkie zakładki, potem wybrać opcję importowanie i kopie zapasowe, rozwinąć ją i wybrać jedną z trzech opcji: importuj zakładki z pliki HTML, eksportuj je do tego pliku i importuj dane z innej przeglądarki, o to zapewne Ci chodzi.
Co do rozszerzenia z dostępem do zakładek, zainstalowanych rozszerzeń, wtyczek, polecam All-in-One Sidebar.
Można je pobrać stąd:
Kod: Zaznacz cały
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/all-in-one-sidebar/
Jest bardzo przydatne.

-- 31 sie 2011, 18:40 --
Falder, co do zakładek, otwieranych jako panel boczny, nie do końca wiem, o co Ci chodzi.
Znalazłam dwa ciekawe rozszerzenia, związane z zakładkami, sama jednak ich nie przetestuję:
- Group/Sort Tabs:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/groupsort-tabs/
- oraz Sidebar Tabs:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/sidebar-tabs/
* To rozszerzenie wydaje się być funkcjonalne, ale nie chcę go testować.
I nie mam zielonego pojęcia, czy jest kompatybilne z Twoją wersją Firefox, bo na Firefox Nightly i Pale Moon 6, użyłam rozszerzenia wyłączającego sprawdzanie kompatybilności rozszerzeń z daną wersją przeglądarki.
To rozszerzenie jest zalecane tylko do niestabilnych wersji Firefox, ale zastosowałam je u stabilnej Pale Moon i chyba wszystko jest okey.
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
-
Dzieki wam obojgu za pomoc. AiOS rozwiazuje te niedogodnosc, brak w niej tylko mozliwosci dodania strony do ulubionych z poziomu paska bocznego, ale da sie to przezyc.
BTW - mozecie mi przypomniec jak w IE wlacza sie funkcje autokurywania paska bocznego ulubionych? Przypomnialem sobie o tej mozliwosci przy okazji korzystania z AiOS w FF.
BTW - mozecie mi przypomniec jak w IE wlacza sie funkcje autokurywania paska bocznego ulubionych? Przypomnialem sobie o tej mozliwosci przy okazji korzystania z AiOS w FF.
-
- Reklama