Firefox - zawiesza się i wyłącza

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
szczerbate mleko

Użytkownik

Post01 lip 2009, 20:29

Mam 2 przeglądarki IE i Firefox-a ta druga bardziej mi się podoba ale nad zbyt często występuje błąd a już bankowo kiedy jestem na kurnik.pl, a ten portal obsługiwany jest przez jave gram i nagle "rudzielec" zaprzestaje współpracować i po chwili pojawia się komunikat: czy chce kontynuować poprzednia sesje czy przechodzę do nowej trochę to uciążliwe aha
I gdy zachodzi ten błąd jednocześnie wyłączają się wszystkie strony Firefoksa
Ostatnio zmieniony 01 lip 2009, 20:33 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem tytuł, poprawiłem pisownię

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator

Post01 lip 2009, 20:37

Zrób aktualizację Firefoksa do najnowszej wersji (3.5) jeśli posiadasz starszą. Zainstaluj najnowszą wersję javy - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ale wcześniej sprawdź czy tej najnowszej nie masz - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Wyczyść ciasteczka i inne dane prywatne (narzędzia => wyczyść historię przeglądania)

Napisz czy pomogło. A jak nie to jeśli wyskakuje jakiś błąd to podaj jego treść bo komunikat o przywróceniu poprzedniej sesji itd to Firefox zawsze się o to pyta po wywaleniu błędu (dzięki temu możemy wejść na stronę, którą przeglądaliśmy przed wywaleniem errora)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Re: Firefox - zawiesza się i wyłącza

Post01 lip 2009, 20:54

Ja mam takie problemy z Firefoxem od dawna i nie wiem co jest grane. :)
Windows XP Prof. SP3.
Kiedyś nie miałem z tą przeglądarką żadnych problemów.
Specjalnie robiłem aż dwa formaty kilka m-cy temu, dzisiaj rano przeinstalowałem Firefoxa 3.5, zmieniłem sterowniki od karty graficznej, przeinstalowałem Javę, przeczyściłem dokładnie komputer - jest niby lepiej ale przed chwilą miałem ten sam problem.
Jedynie : http://hotfix.pl/news.php?readmore=965
- najnowsze uaktualnione wersje Javy jeszcze nie wyszły.
/ IE8 śmiga /.
:?:
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
szczerbate mleko

Użytkownik

Post01 lip 2009, 21:16

sorry ze wprowacdilem w blad ta 2 przegladarka to mozilla firefox taki duet nie uzywam jej a na pulpicie mam ikonke od firefoxa i dlatego myslalem ze to sam lisek

I tak aktualizacje mozilla firefoxa zrobilem
java stara zostala usunieta oraz wszystkie pozostalosci przez Revo Uninstaller
zainstalowalem nowa ta co podales cookies wyczyszczone i jestem na kurnik.pl i zobaczymy zapraszam na partyjke w warcaby :jupi:

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post01 lip 2009, 21:21

a ja znów mam problem nieraz w google chrome na nk i fotce że nawet jak wpisze dobry login i hasło to i tak nie wchodzi. i muszę wejść na inną stronę i jeszcze raz i wtedy działa, nawet ją odinstalowałem i dalej to samo. a na innych przeglądarkach nie sprawdzałem. trochę wkurzające ale jakoś muszę to wytrzymywać hehe

• Reklama

Wróć do „Problemy”