Firefox zmienione wyszukiwanie

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
stokrotka59

Użytkownik

Firefox zmienione wyszukiwanie

Post10 wrz 2011, 09:47

Witam,
nie wiem jak i skąd ale zamiast normalnej Mozilli Firefox mam Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Skąd się to wzieło??Rano gdy włączyłam kompa to było pytanie czy chcę przywrócić pulpit Active Deskop, tez nie wiem dlaczego. Chciałam cofnąc ustawienia,wszystko szło dobrze ale po uruchomieniu zobaczyłam pulpit z tapetą i nic poza tym.Żadnej ikonki,nic. Zrobiłam restart, wszystko wróciło ale z komunikatem że nie było możliwe przywrócenie systemu.
Nie jestem specjalistką w sprawach komputerowych, co robić??? Jakoś nie mam ochoty na taką przeglądarkę. Na karcie do góry pisze Search Mozilla Firefox :(
Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2011, 01:27 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Zmiana tytułu

Fix00ser

VIP

przeglądarka

Post10 wrz 2011, 10:27

użyj RKill
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
i następnie przeskanuj system Malwarebytes
może być także potrzebny Multi Toolbar-Remover
jeśli to nie pomoże to wrzuć logi z OTL do działu <Bezpieczeństwo>

stokrotka59

Użytkownik

przeglądarka

Post10 wrz 2011, 10:52

Dzięki :) skorzystałam z RKill moze zdenerwuję ale co dalej? pokazało się okienko z:
Rkill by Lawrence Abrams <Gringler>
http Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
copyright 2008-2011 BleepingComputer.com
Rkill uses pevFind by Billy O’Neal Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Preparing Rkill
Terminating known malware processes.
Please be patient
a potem wyskoczyła
This log file is located at E:\rkill.log.
Please post this only if requested to by the person helping you.
Otherwise you can close this log when you wish.

Rkill was run on 2011-09-10 at 10:31:35.
Operating System: Microsoft Windows XP
Przepraszam ale nie rozumiem. :(

Processes terminated by Rkill or while it was running:

E:\WINDOWS\Explorer.EXE
E:\PROGRA~1\MICROS~3\rapimgr.exe
E:\Documents and Settings\DOM\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe
E:\Documents and Settings\DOM\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe
E:\WINDOWS\System32\rundll32.exe

Rkill completed on 2011-09-10 at 10:31:43.

-- 10 wrz 2011, 10:52 --

Zapomniałam dodać ze mam zainstalowanego avasta

Fix00ser

VIP

przeglądarka

Post10 wrz 2011, 12:30

Rkill unieszkodliwia <nie usuwa i nie kasuje z nośników> tylko w bieżącej sesji szkodliwe procesy które potrafią blokować inne programy np:
skanery antywirusowe,
po restarcie podejrzane procesy aktywowane są ponownie, zaproponowałem ten programik w celu
ułatwienia wykonania skanowania systemu Malwarebytes który wg mnie powinien usunąć infekcję

stokrotka59

Użytkownik

przeglądarka

Post10 wrz 2011, 13:40

Ok :) dziękuję :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”