Flash Player - jak zaktualizować przeglądarki ?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post15 maja 2015, 09:21

I która wersja przeglądarki FireFox jest najlepsza ? w sensie że działa szybko, nie zawiesza się i nie zżera dużo pamięci ram ?

Możesz dodatkowo zainstalować i sprawdzić bez usuwania obecnej
odchudzoną edycję przeglądarki Firefox - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Podczas instalacji Light nie zapisuje się na komputerze jako nakładka pełnej wersji przeglądarki, ale jako osobny program. Dzięki temu użytkownik ma możliwość zamiennego użytkowania obydwu przeglądarek, w zależności od potrzeb.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Darom82

Stały bywalec

Post15 maja 2015, 17:52

Kaen1227 pisze:Darom82; ustaw wszystkie Wtyczki FF na "Nigdy nie aktywuj" oprócz jednej - Shockwave Flash i będzie spokój.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy zrobić tak jak napisał mi Kaen1227 czy nie ruszać nic i zostawić tak jak jest ?
Bo nie wiem czy warto jest aktualizować wtyczki flash playera, javy, Microsoft office oraz Adobe Acrobat ?
Czy jest może jakiś sposób, żeby po kliknięciu w ikonke FireFox przeglądarka otwierała się szybciej ?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post15 maja 2015, 19:37

XMan pisze:
I która wersja przeglądarki FireFox jest najlepsza ? w sensie że działa szybko, nie zawiesza się i nie zżera dużo pamięci ram ?

Możesz dodatkowo zainstalować i sprawdzić bez usuwania obecnej
odchudzoną edycję przeglądarki Firefox - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Podczas instalacji Light nie zapisuje się na komputerze jako nakładka pełnej wersji przeglądarki, ale jako osobny program. Dzięki temu użytkownik ma możliwość zamiennego użytkowania obydwu przeglądarek, w zależności od potrzeb.

Sprawdziłeś :?:

Dzisiaj lub wczoraj wyszła następna nowa wersja Mozilla Firefox 38.0.1

Sprawdziłeś :?:

Bo nie wiem czy warto jest aktualizować wtyczki flash playera, javy, Microsoft office oraz Adobe Acrobat ?

No jak nie warto :?:
Zawsze należy to zrobić :!:
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Darom82

Stały bywalec

Post15 maja 2015, 20:02

To czemu Kaen1227 kazał mi ustawić wtyczki na "Nigdy nie aktywuj" :?:

Kaen1227 pisze:Darom82; ustaw wszystkie Wtyczki FF na "Nigdy nie aktywuj" oprócz jednej - Shockwave Flash i będzie spokój.

A Ty mi XMan piszesz, że warto je aktualizować. Pogubiłem się w tym.
Nie instalowałem jeszcze FF w wersji light ani w wersji normalnej. Wystarczy mi wersja FF 36 jak już pisałem, w którymś swoim poście i mam w niej ustawione wszystko tak, żeby mi działało idealnie i nie cięło się.

Awatar użytkownika
Kaen1227

Stały bywalec

Post15 maja 2015, 20:35

Darom82
Wtyczki, są potrzebne do prawidłowego działania przeglądarki.
Jak coś ulepszą na stronie a ty będziesz miał starą wtyczkę, która tego nie obsługuje, to nic ci się nie wyświetli,
dlatego trzeba aktualizować wtyczki.
Co z tego że masz je wyłączone, jak możesz se je w każdej chwili włączyć.
Bo tobie pasuje żeby FF się szybko uruchamiał, więc bez tych wtyczek byłoby mu łatwiej.
Mniejszy czas oczekiwania na włączenie wtyczki, to mniejszy czas uruchomienia przeglądarki.
Ja też aktualizuję Flasha, Javę, Adobe Reader nie aktualizuję i mam luz, a ty szukasz wiecznie problemów tam gdzie ich nie ma.
To jak chcesz żeby ci Firefox dobrze chodził i szybko uruchamiał to dołóż ze cztery giga pamięci i będziesz miał szybki komputer, i szybką przeglądarkę.
Wystarczy mi wersja FF 36

Ale w wersji 36, nie masz tych funkcji co ma wersja 38 i to jest ten problem z wtyczkami, bo wersja 36 się gubi w wyświetlaniu już zaktualizowanych wtyczek. 8)

Darom82

Stały bywalec

Post16 maja 2015, 00:26

Kaen1227 to dlaczego wcześniej pisałeś mi inaczej :?: - żebym wszystkie wtyczki ustawił na "Nigdy nie aktywuj" oprócz jednej - Shockwave Flash ? i potem jeszcze dodałeś, że:
Kaen1227 pisze:i będzie spokój

Dlaczego najpierw piszesz tak, a potem piszesz całkiem coś zupełnie innego zaprzeczającego temu :?: urządzasz sobie zemnie kpiny jakieś :?:

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post16 maja 2015, 11:34

Darom82 a jakie miałeś problemy po ustawieniu wszystkich wtyczek na "Nigdy nie aktywuj" oprócz Shockwave Flash?
Pewnie nawet nie sprawdziłeś a się udzielasz, ja tak mam i FF działa prawidłowo, fakt używam tej przeglądarki sporadycznie ale jak by mi czegoś brakowało to bym przestawił odpowiednią wtyczkę na "Pytaj o aktywację" bo swój rozumek mam a Ty masz swój? (pytanie retoryczne) :)
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
Kaen1227

Stały bywalec

Post16 maja 2015, 13:10

Wyjaśniam, pisałem ci żebyś ustawił na nigdy nie aktywuj, bo jak pisałeś, chcesz mieć szybką przeglądarkę, więc wyłączenie wtyczek to byłby dobry pomysł.
Natomiast ty mnie źle zrozumiałeś i w ogóle w innym kontekście bo ja ci odpisałem na twoje poprzednie wątpliwości a mianowicie:
1:

2:
Czy jest może jakiś sposób, żeby po kliknięciu w ikonke FireFox przeglądarka otwierała się szybciej ?

Teraz już chyba zrozumiesz?

Darom82

Stały bywalec

Post16 maja 2015, 18:21

Bo jeszcze podobno można te wtyczki w FF wyłączyć w ten sposób:

Kod: Zaznacz cały

about:config
media.gmp-provider.enabled -> ustaw na false
Restart Firefox-a

Więc jeśli je wyłączę w ten sposób to co się stanie ? Po prostu pytam. Bo mam wersje 36.04 FF i chcę wiedzieć co można na stałe zrobić, żeby to dobrze działało. Czy lepiej jest zostawić tę wersje przeglądarki i wersje flash playera 17.0.0.188 i ustawić tak jak piszecie na "Nigdy nie aktywuj" i już nie aktualizować flash playera i nie aktualizować firefoxa do nowszych wersji ? Czy po prostu zostawić tak jak jest ustawione czyli FF w wersji 36.04 i za każdym razem aktualizować flash playera do nowszych wersji jeśli wyjdą nowe ?
Doradzćie mi coś normalnie, żebym miał to dobrze zrobione.

• Reklama

Wróć do „Problemy”