Odłącz od płyty na próbę napęd optyczny. Odłącz po prostu od napędu szeroką taśmę oraz wtyczkę zasilającą.
Wejdź do BIOS-u i przejdź do działu Advanced.
Przejdź do sekcji Onboard Device Configuration.
W pozycji SATA Controller Mode zmień na IDE.
Przed wyjściem z BIOS-u zapisz zmianę ustawień.
Floppy disk fail 40
- seba86mu
-
Floppy disk fail 40
Odłączyłam szeroką taśmę i za chorobe nie mogłam wyciągnąć kabla zasilającego.Włączyłam komputer w biosie zrobiłam wszystko jak napisałeś i zapisałam. Włączył się
ale chciałam go wyłączyć aby sprawdzić jak będzie dzialal ale nie mogę jego wyłączyć alt i F4 ni reaguje. Ja dziękuję, że w ogóle zabanglało,jej jak fajnie.
Ale co teraz?
Mam go wyłączyć przez restart czy wyłączyć przez przytrzymanie przycisku?
Jak juz to zrobie to włożyć taśmę?

Ale co teraz?
Mam go wyłączyć przez restart czy wyłączyć przez przytrzymanie przycisku?
Jak juz to zrobie to włożyć taśmę?
- seba86mu
Floppy disk fail 40
xeaxx pisze:ale chciałam go wyłączyć aby sprawdzić jak będzie dzialal
Dlaczego nie możesz wyłączyć ?
Wciśnij przycisk Power na kilka sekund - komputer powinien się wyłączyć.
xeaxx pisze:Jak juz to zrobie to włożyć taśmę?
Podłącz na próbę.
Jeżeli z napędem znów nie wstanie, to chyba napęd powoduje problem. Może zjarał się jak wybiło korki.
-
Floppy disk fail 40
Przytrzymałam przycisk i komputer się wyłączył, włożyłam taśmę i włączyłam drania. Włączył się
Po prostu jesteś debeściak. Dziękuję, dziękuję, dziękuję.Co ja bym bez Ciebie zrobiła. Jejku nawet nie wiesz jak się cieszę. Ja totalny laik zrobiłam to przy Twojej pomocy , wielkie dzięki
-- 24 sty 2013, 14:55 --

Po prostu jesteś debeściak. Dziękuję, dziękuję, dziękuję.Co ja bym bez Ciebie zrobiła. Jejku nawet nie wiesz jak się cieszę. Ja totalny laik zrobiłam to przy Twojej pomocy , wielkie dzięki

-- 24 sty 2013, 14:55 --
-
Floppy disk fail 40
Faktycznie jesteś debeściak. Po prawdzie pisze to w 2015r. ale własnie teraz Twoja pomoc była mi potrzebna. Z 5 godzin przeszukiwałem internet by znaleźć rozwiązanie problemu. Dopiero Twoje posty okazały się skuteczne. Napisałeś jak dla laika, bez wymądrzania sie. Wielki szacun. Wystarczyło to co pisałeś o zmianach w Biosie. Pomogło. Dzięki wielkie.
-
- Reklama