Floppy disk fail 40

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Floppy disk fail 40

Post22 sty 2013, 20:03

Odłącz od płyty na próbę napęd optyczny. Odłącz po prostu od napędu szeroką taśmę oraz wtyczkę zasilającą.

Wejdź do BIOS-u i przejdź do działu Advanced.
Przejdź do sekcji Onboard Device Configuration.
W pozycji SATA Controller Mode zmień na IDE.

Przed wyjściem z BIOS-u zapisz zmianę ustawień.

xeaxx

Użytkownik

Floppy disk fail 40

Post22 sty 2013, 20:36

Odłączyłam szeroką taśmę i za chorobe nie mogłam wyciągnąć kabla zasilającego.Włączyłam komputer w biosie zrobiłam wszystko jak napisałeś i zapisałam. Włączył się :D ale chciałam go wyłączyć aby sprawdzić jak będzie dzialal ale nie mogę jego wyłączyć alt i F4 ni reaguje. Ja dziękuję, że w ogóle zabanglało,jej jak fajnie.
Ale co teraz?
Mam go wyłączyć przez restart czy wyłączyć przez przytrzymanie przycisku?
Jak juz to zrobie to włożyć taśmę?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Floppy disk fail 40

Post22 sty 2013, 20:55

xeaxx pisze:ale chciałam go wyłączyć aby sprawdzić jak będzie dzialal

Dlaczego nie możesz wyłączyć ?
Wciśnij przycisk Power na kilka sekund - komputer powinien się wyłączyć.

xeaxx pisze:Jak juz to zrobie to włożyć taśmę?

Podłącz na próbę.
Jeżeli z napędem znów nie wstanie, to chyba napęd powoduje problem. Może zjarał się jak wybiło korki.

xeaxx

Użytkownik

Floppy disk fail 40

Post24 sty 2013, 13:55

Przytrzymałam przycisk i komputer się wyłączył, włożyłam taśmę i włączyłam drania. Włączył się :D
Po prostu jesteś debeściak. Dziękuję, dziękuję, dziękuję.Co ja bym bez Ciebie zrobiła. Jejku nawet nie wiesz jak się cieszę. Ja totalny laik zrobiłam to przy Twojej pomocy , wielkie dzięki :D

-- 24 sty 2013, 14:55 --

Mordimer91

Użytkownik

Floppy disk fail 40

Post21 lis 2015, 15:14

Faktycznie jesteś debeściak. Po prawdzie pisze to w 2015r. ale własnie teraz Twoja pomoc była mi potrzebna. Z 5 godzin przeszukiwałem internet by znaleźć rozwiązanie problemu. Dopiero Twoje posty okazały się skuteczne. Napisałeś jak dla laika, bez wymądrzania sie. Wielki szacun. Wystarczyło to co pisałeś o zmianach w Biosie. Pomogło. Dzięki wielkie.

• Reklama

Wróć do „Problemy”