Folder pobierania -zmiana
- szczerbate mleko
Pobierane pliki umieszczane są w folderze C:\Documents and Settings\xxx\Moje dokumenty\Downloads jak zmienić ścieżkę aby po pobraniu znajdowały się w folderze Files
- deFco247
- Kontaktowanie:
Raczyłeś w ogóle poszukać w ustawieniach? Przecież to nie jest w ogóle jakaś "zakopana" opcja.
Opcje -> Dla zaawansowanych -> Pobrane pliki.
Zakładam, że chodzi o Chrome.
Opcje -> Dla zaawansowanych -> Pobrane pliki.
Zakładam, że chodzi o Chrome.
- XMan
Folder C:\Program Files\ nie jest od zaśmiecania
Tak samo C:\Documents and Settings\.
Jeżeli pobierasz za pomocą przeglądarki lub jakiegoś programu to masz w opcjach przekierowanie.
Jeżeli tymczasowe to utwórz Nowy folder C:\Downloads, jeżeli chcesz mieć pobrane pliki na stałe to
utwórz Nowy folder np. pod nazwą Pobrane pliki... itp... etc... na innym dysku i podczas pobierania przekieruj
Nie mam Google Chrome, kiedyś miałem ale nie pamiętam ustawień.
Jeżeli to jest instalka exe. to możesz ją przekierować na pulpit - zainstalować a później PPM /prawym przyciskiem myszki/- Wytnij - Wklej na inny dysk do nowo utworzonego folderu.
Jeżeli to jest instalka np. Zip to tworzysz nowy folder, rozpakowujesz, instalujesz i przenosisz na inny dysk...

Tak samo C:\Documents and Settings\.
Jeżeli pobierasz za pomocą przeglądarki lub jakiegoś programu to masz w opcjach przekierowanie.
Jeżeli tymczasowe to utwórz Nowy folder C:\Downloads, jeżeli chcesz mieć pobrane pliki na stałe to
utwórz Nowy folder np. pod nazwą Pobrane pliki... itp... etc... na innym dysku i podczas pobierania przekieruj

Nie mam Google Chrome, kiedyś miałem ale nie pamiętam ustawień.
Jeżeli to jest instalka exe. to możesz ją przekierować na pulpit - zainstalować a później PPM /prawym przyciskiem myszki/- Wytnij - Wklej na inny dysk do nowo utworzonego folderu.
Jeżeli to jest instalka np. Zip to tworzysz nowy folder, rozpakowujesz, instalujesz i przenosisz na inny dysk...
-
- Reklama