Format filmu

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
mariodumka

Użytkownik

Format filmu

Post24 lut 2014, 21:43

Witam nie wiem czy w dobrym miejscu zamieściłam wątek - jestem kobietą w dodatku blondynką więc proszę o wyrozumiałość:D
No więc miałam na kompie kilka filmów (zestawów treningów;)) zapisanych jako mp4. Irytowałał mnie czas na przerwy więc przez windows live movie maker je powycinałam. Zapisały się w formacie wmv. Wiadomo na kompie odtwarzało bez problemu ale chcąc zgrać na ipada potrzebowałam format mp4 więc przez program FormatFactory "przywróciłam" to mp4. Zdziwiło mnie to że ikonka troche inaczej wygląda niż w wersji pierwotnej no i okazało się że nie da rady tego na ipada (wersję pierwotną się dało) wgrać. Pojawia się że: "niektóre pliki nie zostały skopiowane do ipada ponieważ nie mogą być w nim odtwarzane". To raczej nie wina ipada tylko coś źle zrobiłam z tym formatem..
Pomoże ktoś.?:(

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Format filmu

Post24 lut 2014, 22:24

No tak pewnie coś z konwersją było nie tak, sprawdz jeszcze programem Any Video Converter . Tylko najlepiej zobacz jakie parametry ma podstawowy plik mp4 następnie takie same ustaw w programie do konwersji, odpowiednią rozdziałke, bitrate itp ;)

Awatar użytkownika
Seler

Użytkownik

Format filmu

Post24 lut 2014, 23:08

Coś po drodze się nie powiodło.

Bardzo miły program z przyjemnym i przejrzystym interfejsem.
Mam nadzieje, że Ci się spodoba i pomoże:

Kod: Zaznacz cały

http://www.freemake.com/pl/downloads/

W tym programie otwórz oryginał. Powycinaj w nim co zbędne i przekonwertuj do potrzebnego formatu. Powinno wszystko wtedy być dobrze.
Pozdrawiam
,,Dum Spiro, Spero''
Dopóki oddycham, nie tracę nadziei

mariodumka

Użytkownik

Format filmu

Post25 lut 2014, 11:26

Dzięki wielkie! :) Pobrałam oba przez Was zaproponowane programy i oba się sprawdziły ;)

• Reklama

Wróć do „Problemy”