Witam otóż mam małe pytanie chce sformatować dysk i wgrać win7 na nowo i mam 2 dyski(jeden 165gb drugi 299gb) na tym 165 nagrany jest windows a na tym drugim zwykłe pliki które pobierałem itp i niewiem czy najpierw zrobić formatowanie dysku 300gb poprzez ppm i tam wybrać opcje formatowania czy jakimś innym sposobem. Pozdrawiam
eniu27 pisze: i niewiem czy najpierw zrobić formatowanie dysku 300gb poprzez ppm i tam wybrać opcje formatowania czy jakimś innym sposobem.
A gdzie ten problem? jeśli nie zależy ci na plikach to przecież przy instalacji windows 7 bedą widoczne wszystkie dyski i partycje i tam możesz je bez problemu formatować.
Jeżeli nie przypuszczasz że są wirusy to wystarczy tylko format podczas instalacji nowego systemu na poprzednim dysku systemowym oraz instalacja nowego systemu...
Jak to jest dysk około 500 GB podzielony na 165 Gb drugi 299 GB i przed instalacja systemu można formatować czy to 165 GB czy 299 GB i jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju wirusy o po formacie znikają. A jak dalej są i to na drugiej partycji to zalecam:
To raczej do działu "Bezpieczeństwo" i proszę przygotować pliki jakie jak:
Nie będę zakładał drugiego tematu więc tutaj zapytam ponieważ po formacie chciałem zainstalować winrara ale wyskakuje taki błąd" System Windows nie może uzyskać dostępu określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Nie masz odpowiednich uprawnień dostępu do elementu" i myśłałem że to przez to że wszystkie pliki które pobieram lecą odrazu na dysk z zainstalowanym win i jeszcze jedno podczas formatowania sformatowałem 2 dyski ale teraz mam tylko 1 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników