Cześć, gram ostatnio w nowa grę tj. Alpha Rust.
Niestety mam pewien problem, mianowicie "ghost bug".
Sprawa polega na tym, że wielu graczy tej "alphy" ma ten problem, jednak niektórzy piszą, że udało im się to naprawić.
Jedni twierdzą, że przestawili coś w dosie (overclocking - nie wiem jak to u mnie zmienic), inni natomiast że robią sztuczki z alt+tab - odłączają internet, podłączają, recconectują i działa. Nie wiem co o tym myśleć. Chciałbym poznać sedno problemu.
Jak to wygląda w praktyce:
Wcielam się w postać, która po kilku-kilkunastu minutach dla innych graczy stoi w miejscu i mogą tą postać (mnie) atakować - dla nich cały czas stoję w miejscu i się nie ruszam.
Nie do końca tak jest ponieważ chodzę obok nich, widzę jak się poruszają, czy mnie atakują (a raczej mój cień - i to ja stojąc w innym miejscu otrzymuje obrażenia.
Proszę o pomoc i dziękuję za wszelkie rady.
Ghost bug/problem z internetem ?
- greh
- Kontaktowanie:
Gra oryginalna?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
Tak, to jest wczesna beta, tzn alpha.
Oryginalna poprzez Steam.
Oryginalna poprzez Steam.
- greh
- Kontaktowanie:
fluber pisze:Tak, to jest wczesna beta, tzn alpha.
Więc już samo to może być przyczyną?
Może warto byłoby zgłosić to jakoś jej twórcom?
-
:<
Tak, to na pewno jest do "zrobienia" przez twórców, jednak oni znają ten problem i może nad nim pracują, a może robią coś innego.
Część graczy ma ten problem i chcę się go pozbyć już teraz, dlatego piszę tutaj - u wariatów, którzy wiedzą wszystko na temat komputera i nie tylko. Moje pytanie jest zawarte w pierwszym poście - czy przestawianie w biosie coś pomoże ? Czy jest na to inny sposób ? Na pewno społeczność tego forum wie jak to może działać lub też co może źle działać, że jest taki problem. Proszę o diagnozę problemu.
Tak, to na pewno jest do "zrobienia" przez twórców, jednak oni znają ten problem i może nad nim pracują, a może robią coś innego.
Część graczy ma ten problem i chcę się go pozbyć już teraz, dlatego piszę tutaj - u wariatów, którzy wiedzą wszystko na temat komputera i nie tylko. Moje pytanie jest zawarte w pierwszym poście - czy przestawianie w biosie coś pomoże ? Czy jest na to inny sposób ? Na pewno społeczność tego forum wie jak to może działać lub też co może źle działać, że jest taki problem. Proszę o diagnozę problemu.
- greh
- Kontaktowanie:
Nie bardzo wiem, jak podkręcenie (overclocking) w BIOS'ie miałby pomóc w tym problemie.
Ja na Twym miejscu bym nie próbował. Wiadomo, że nie zmienisz tam taktowania sprzętu na wyrost, tylko delikatnie, ale wg mnie nie "tutaj leży pies pogrzebany". Ja sądzę, że problem leży gdzieś w kodzie gry, a sposób z rozłączaniem i ponownym włączaniem netu rozwiązuje go po prostu na chwilę, jeśli w ogóle rozwiązuje (nie mam jak sprawdzić, nie mam ani STEAM'a ani gry). Jeśli chcesz możesz spróbować z tym netem, jeśli wiesz co i jak, i dać znać, czy to pomaga na stałe czy jedynie na chwilę (Zakładając, że nie próbowałeś. Ale nigdzie nie widziałem wpisu na ten temat, byś próbował. Mogłem go jednak przeoczyć - czytałem na szybko).
Ja na Twym miejscu bym nie próbował. Wiadomo, że nie zmienisz tam taktowania sprzętu na wyrost, tylko delikatnie, ale wg mnie nie "tutaj leży pies pogrzebany". Ja sądzę, że problem leży gdzieś w kodzie gry, a sposób z rozłączaniem i ponownym włączaniem netu rozwiązuje go po prostu na chwilę, jeśli w ogóle rozwiązuje (nie mam jak sprawdzić, nie mam ani STEAM'a ani gry). Jeśli chcesz możesz spróbować z tym netem, jeśli wiesz co i jak, i dać znać, czy to pomaga na stałe czy jedynie na chwilę (Zakładając, że nie próbowałeś. Ale nigdzie nie widziałem wpisu na ten temat, byś próbował. Mogłem go jednak przeoczyć - czytałem na szybko).

-
Skoro inni gracze sa w stanie grac bez tego problemu to ja rowniez moge.
- greh
- Kontaktowanie:
fluber pisze:Skoro inni gracze sa w stanie grac bez tego problemu to ja rowniez moge.
Nie powiedziałem, że nie możesz.
Wątpię jednak, by to właśnie overclocking był zasługą tego, że ich problem się rozwiązał.
Prędzej próbowałbym "sztuczek z alt+tab".

-
- Reklama