Google Chrome (dev) nagle się minimalizuje. (Na XP).

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post12 wrz 2011, 09:00

Więc tak, zainstalowałam dwie niestabilne wersje Google Chrome: Google Chrome dev-15. 0.874 i Google Chrome Canary-15.084. 10 (jest bardziej niestabilne) i pierwsze GC nagle mi się minimalizuje, wystarczy, że kliknę na AQQ.

Obie wersje GC działają mi stabilnie i mogę bez problemu grać w Zumę na Facebook, wcześniej była powolna.

Jednak nie wiem, co zrobić, aby GC dev się bez powodu nie minimalizowało. Nic nie znalazłam w ustawieniach. :think:

W ogóle trochę dziwna sprawa, że wzrosła szybkość gier na FB, nawet w Operze, po którejś aktualizacji.

Wcześniej było tragicznie, nie było przyjemności z gry.

Nawet w żarcie zapytałam djkamil09061991 czy to wpływ wirusa...

Nie chcę wracać do stabilnej wersji GC, bo znów mam przyjemność grania w gry na Facebook.

Czy można coś zrobić, aby GC dev nagle się nie minimalizowało, czy mam czekać na którąś aktualizację, aż rozwiążą ten problem?

Może jednak można to zmienić w ustawieniach, ale źle szukałam? :mrgreen:
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post12 wrz 2011, 09:19

Jeśli to nie jakiś dodatek powoduje, to z pewnością jest to wina niestabilnej wersji.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post13 wrz 2011, 01:24

Zdaje się, że w obu Google Chrome mam te same rozszerzenia...

Zaraz to sprawdzę.

Łukasz, dzięki za poradę. :)

Może naprawią ten błąd?

Miałam Google Chrome beta (bardziej stabilne), ale jak grałam w Zumę to była powolna.

Jak dla mnie to przyśpieszenie gier na FB jest dziwne, bo szybkość neta mi nie wzrosła...

-- 12 wrz 2011, 10:09 --

Więc tak, w Google Chrome dev było niestabilne rozszerzenie Adblock Plus dla Google Chrome beta i je odinstalowałam i jakieś inne zbędne.

Jednak to nic nie dało.

Teoretycznie powinnam im zgłosić tego buga, ale nie wiem gdzie. :think:

Jednak dziwne, że tego błędu nie ma w GC Canary, które jest ponoć jeszcze bardziej niestabilne... :think:

-- 13 wrz 2011, 01:24 --

Więc tak, rozwiązanie mojego problemu okazało się banalnie proste... :oops:

Wystarczyło, że w Google Chrome, dev i Canary, zmieniłam wielkość okna po zminimalizowaniu.

Bo to nie było całkowite minimalizowanie.

Dodatkowo z Google Chrome Canary odinstalowałam rozszerzenie flashblock i po kłopocie.

Ale to dziwne, że GC się minimalizowało, jak klikałam poza przeglądarką, a nigdzie nie było tego w ustawieniach. :think:
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

• Reklama

Wróć do „Problemy”